"Geen ramp voor Remco, iedereen staat nu met voetjes op de grond"

  Remco Evenepoel speelt niet meer mee in het klassement.

  Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) zakte vandaag door het ijs in de Giro-bergrit over de Passo Giau. "Ik denk niet dat we nu minder vertrouwen moeten hebben in Remco", stelt José De Cauwer.

  De Cauwer: "We komen allemaal onszelf tegen"

  Remco Evenepoel kwam vandaag als 58e binnen, op 24 minuten van roze trui Egan Bernal. Zijn klassementsambities in zijn 1e grote ronde mag onze landgenoot nu helemaal opbergen.

   

  "Patrick Lefevere zei onlangs: "Als het op is, is het op en dan halen we hem uit koers." Is dat een ramp? Neen, dat is geen ramp", zegt José De Cauwer.

   

  "Niet Remco, maar wij allemaal komen onszelf tegen. Zijn omgeving heeft dit niet zien aankomen."

   

  Op training waren de waardes van Evenepoel nochtans goed. Daarom gaf de ploeg hem een beschermde rol in deze Giro.

   

  "Soms pretendeert men alles te kunnen meten en weten. Maar de reactie na een zware val en 9 maanden zonder koers kan men niet meten", zegt De Cauwer.

   

  "Mentaal kan er van alles gebeuren en er kan zoveel pech mee gemoeid zijn dat een lichaam zichzelf op een bepaald moment begint af te breken."

  Soms pretendeert men alles te kunnen meten en weten. Maar de reactie na een zware val en 9 maanden zonder koers kan men niet meten

  José De Cauwer

  "Het gebeurt beter in het begin van zijn carrière"

  Wat betekent deze opdoffer voor Evenepoel? "Dat is niet goed voor zijn carrière, maar het is ook geen ramp. Helemaal niet", benadrukt De Cauwer.

   

  "Ik denk niet dat we nu minder vertrouwen moeten hebben in Remco en in zijn omgeving. Iedereen staat weer met zijn voeten op de grond. Ook de media. Er zijn in deze Giro al roze kranten gedrukt in Vlaanderen. Maar er bestaan geen mirakels."

   

  De Cauwer benadert Evenepoels ervaring in deze Giro positief. "Toen Remco in de etappe over de grindwegen een eerste tik kreeg, vond ik dat eigenlijk niet erg."

   

  "Er komt eens een dag dat hij dat moest meemaken in zijn leven. Al was het maar om weer zen te worden. Het gebeurt beter nu, in het begin van zijn carrière."

  Lees ook: