Dries Mertens neemt afscheid van Gattuso, ook Jason Denayer krijgt nieuwe coach

  Gattuso betaalt het gelag voor het mislopen van de Champions League-kwalificatie

  Rode Duivels Dries Mertens (Napoli) en Jason Denayer (Lyon) krijgen komend seizoen een nieuwe coach. Napoli-voorzitter De Laurentiis maakte via Twitter bekend de samenwerking met coach Gennaro Gattuso te stoppen. Lyon-coach Rudi Garcia maakte zijn afscheid zelf wereldkundig.

  Dries Mertens kwam met zijn club Napoli op de slotspeeldag in de Serie A niet verder dan een 1-1 gelijkspel thuis tegen Verona. Het liep daardoor de kwalificatie voor de Champions League mis. Een teleurstelling voor de Napolitanen.


  Na de match liet Napoli-voorzitter Aurelio De Laurantiis weten dat de samenwerking met coach Gennaro Gattuso wordt beëindigd. De Italiaan betaalt het gelag voor de niet-kwalificatie. Dries Mertens krijgt volgend seizoen dus een nieuwe coach.

   

  "Het was een plezier om bijna twee jaar lang met je samen te werken en ik wens je veel succes, waar je ook heen gaat", richtte De Laurentiis zich op Twitter tot Gattuso. 

   

  De 43-jarige Gennaro Gattuso nam in december 2019 het roer van Carlo Ancelotti over. Hoewel de motor af en toe sputterde, won hij met Napoli de Coppa d'Italia in 2020. Dit seizoen werd Napoli slechts vijfde.

  Rudi Garcia en Lyon gaan uit elkaar

  Niet alleen Dries Mertens krijgt volgend seizoen een nieuwe trainer. Ook Jason Denayer neemt met zijn club Lyon afscheid van zijn T1.

   

  Na het 2-3 verlies tegen Nice op de slotspeeldag en het zo mislopen van de Champions League, houdt coach Rudi Garcia de eer aan zichzelf.

   

  De 57-jarige Fransman werd in oktober 2019 trainer van Lyon, als opvolger van de Braziliaan Sylvinho. 

   

  Vorig seizoen klopte hij met Lyon Juventus en Manchester City in de Champions League en strandde het daarna in de halve finales. Daarin bleek eindwinnaar Bayern München met 3-0 te sterk.

   

  Eerder was Garcia onder meer trainer van Rijsel, dat hij in 2011 (met Eden Hazard in het elftal) de dubbel bezorgde, en Marseille, waarmee hij in 2018 de finale van de Europa League bereikte. Van 2013 tot 2016 was hij in Italië als coach van AS Roma aan de slag.

  Lees ook: