Sonck: "41 goals is zo ontzettend veel, Lewandowski is een machine"

  Robert Lewandowski

  41 doelpunten maken in 29 matchen. In het jeugdvoetbal of de lagere reeksen gebeurt het wel eens, maar wat betekent het als je het kan in de Bundesliga, een van de sterkste competities ter wereld? Ex-spits Wesley Sonck toont diep respect voor het record van Robert Lewandowski.

  De Pool van Bayern schreef afgelopen zaterdag tegen Augsburg geschiedenis. Hij maakte zijn 41e goal van het seizoen en verbeterde daarmee het legendarische record van Gerd Müller uit het seizoen 1971-1972.

   

  "41 doelpunten is buitenaards en het is "maar" 41 omdat hij de laatste weken een paar matchen gemist heeft door blessures", benadrukt Sonck terecht. "Lewandowski heeft alles." 

   

  "Hij voetbalt goed mee, heeft ervaring, weet heel goed hoe hij moet bewegen in het strafschopgebied en is een heel goede afwerker. Dat zag je tegen Augsburg opnieuw. Het was op het einde van de match (dat hij scoorde), maar toch was hij nog heel scherp om meteen te reageren (op de rebound)."

   

  "Het helpt natuurlijk dat zijn ploeg zo goed is. Als je ziet wie er bij Bayern op de bank zit, dan weet je dat je als spits wel doelpunten zal maken. Choupo-Moting deed het in de Champions League ook niet onaardig, maar Lewandowski is een machine."

  Je zou denken dat Bayern langzaam moet uitkijken naar iemand anders, maar wie had gedacht dat hij er 41 zou maken dit seizoen?

  Robert Lewandowski lijkt als goede wijn. Hij wordt beter met de jaren. Hoe lang kan de 32-jarige Pool dat volhouden? "Op zijn leeftijd is het al ongelooflijk om zijn prestaties vol te houden", zegt Wesley Sonck.

   

  "Je zou denken dat Bayern langzaam moet uitkijken naar iemand anders, maar wie had gedacht dat hij er 41 zou maken dit seizoen? Dat is zo ontzettend veel. Het zegt alles dat het record van Müller al zo lang standhield."

   
  "Voor mij staat Lionel Messi op eenzame hoogte in het internationale voetbal. Hij kan letterlijk alles. Daaronder heb je Ronaldo, Lewandowski, Lukaku, Benzema, spelers die er makkelijk 20 per seizoen binnen leggen."

  "Polen mag verrassen, maar ik vrees ervoor"

  Betekent de aanwezigheid van Lewandowski ook dat we rekening moeten houden met Polen op het EK deze zomer? Niet volgens Wesley Sonck.

   

  "Voor Polen betekent de vorm van Lewandowski niets, volgens mij. Polen gaat er niets van bakken, denk ik. Dat hebben we in het verleden al gezien. Bij Polen kreeg Lewandowski in het verleden ook geen kansen en scoorde hij ook niet." 

   

  "Dat heeft veel te maken met de ploeg waar hij in speelt. Ze mogen me verrassen, maar ik vrees ervoor."

  Lees ook: