Vlaams kampioenschap atletiek is succesvol testevent: "Dag en nacht voor gewerkt"

  Iedereen in Lebbeke moest een sneltest ondergaan.

  Het Vlaams kampioenschap atletiek in Lebbeke was zondag het eerste testevent in de sportsector. Er konden 250 atleten en 500 toeschouwers aanwezig zijn. Gery Follens, de voorzitter van de VAL, was heel tevreden. 

  De maatregelen in Lebbeke waren niet min. Alle aanwezigen moesten met hun wagen door een drive-thru om een sneltest te ondergaan. In de loop van de komende week moeten alle aanwezigen een PCR-test ondergaan.

   

  Zo kunnen de onderzoekers nagaan of er besmettingen zijn geweest in Lebbeke. Tijdens de wedstrijd voerde de Karel De Grotehogeschool metingen uit om na te gaan of en waar er zich grote concentraties atleten of toeschouwers bevonden.      

   

  "Hier is heel wat lobbywerk aan voorafgegaan", zegt Gery Follens, de voorzitter van de Vlaamse Atletiekliga (VAL). "Maar met het oog al die testings en wetenschappelijke metingen hebben we groen licht gekregen vanuit de Vlaamse overheid."

   

  De VAL kreeg pas afgelopen maandag groen licht om van de wedstrijd in Lebbeke een testevent te maken. "Daarna is er dag en nacht gewerkt om alle protocollen op punt te krijgen. Ik ben blij om vast te stellen dat alles zo vlot en professioneel is verlopen."

  Wind is de sportieve spelbreker in Lebbeke

  Sportief was het kampioenschap minder succesvol. De wind was de spelbreker. Onder meer Manon Depuydt en Vanessa Sterckendries hoopten er punten te sprokkelen voor de olympische ranking, maar slaagden daar niet in.

   

  Hamerslingeraarster Vanessa Sterckendries liep twee weken geleden nog een spierscheur op. Dat ze fit genoeg was om aan de start te komen in Lebbeke, was een verrassing. Ze gooide 66,36 meter, terwijl haar Belgisch record 69,91 meter bedraagt.

   

  Op de 200 meter bij de vrouwen won Manon Depuydt bij een tegenwind van 1,2 meter per seconde in 24"27, meer dan een seconde boven haar persoonlijk record van 23"26.

  Manon Depuydt in actie op de 200 meter.