Ga naar de inhoud

Met deze voorbereiding zal Nafi Thiam een gooi doen naar olympisch goud

 zo 23 mei 2021 11:51
Nafi Thiam

Dat Nafi Thiam (26) zonder een volledige zevenkamp in de benen naar Tokio zal trekken, is oud nieuws. De Belgische atlete maakte inmiddels wel bekend op welke meetings en disciplines ze de komende zes weken haar techniek en timing op scherp zal zetten. 

Thiam liet eerder al weten geen volledige zevenkamp meer in te plannen voor de Spelen: "Mijn coach en ik hebben zorgvuldig nagedacht over onze preolympische trainings- en competitieplanning en zoals aangegeven besloten we om geen volledige zevenkamp voor Tokio af te werken", vertelt ze nu opnieuw in haar nieuwsbrief.

 

Om haar techniek en timing nog wat bij te schaven zal ze de komende zes weken wel aantreden op verschillende meetings. Zo zal ze maandag - op de Nederlandse T-meeting in Tilburg - de beentjes al losgooien op de 100 meter horden en het verspringen. 

 

Daarna zal onze landgenote, die dit voorjaar de Europese indoortitel op de vijfkamp won, op 1 juni hoogspringen in het Franse Montreuil. "Ik kijk er erg naar uit om mij te meten met Marija Lasitskene", klinkt het.   

 

Vervolgens treedt Thiam op 12 juni aan op de Golden Spike in het Nederlandse Leiden. Daar zal ze opnieuw de 100 meter horden en het verspringen afwerken.

 

Aansluitend test ze haar 200 meter op 21 juni in Nijvel. Enkele dagen later zal ze dan weer "de technische nummers" beoefenen op het BK in Brussel (26 en 27 juni). Wat ze daar precies zal doen, ligt nog niet vast.  

Een overzicht van Thiams voorbereiding:

24/05: Tilburg - 100 meter horden en verspringen

01/06: Montreuil - hoogspringen

12/06: Leiden - 100 meter horden en verspringen

21/06:  Nijvel - 200 meter

26-27/06: Brussel - "technische nummers"

Lees ook: