Skateboardster Lore Bruggeman imponeert met finale en 8e plaats op Dew Tour

  Lore Bruggeman is een van de beste Belgische skateboardsters. In een wedstrijd in Des Moines (VS) op de Dew Tour plaatste onze landgenote zich knap voor de finale in het onderdeel street. Daarin werd ze 8e en laatste.

  Deze zomer is skateboarden een van de sporten op de Olympische Spelen in Tokio. In het onderdeel Street probeert Lore Bruggeman zich nog te kwalificeren en daarvoor heeft ze een goeie zaak gedaan in Des Moines.

   

  In de sterk bezette wedstrijd voor de Dew Tour haalde Bruggeman de finale. Daarin maakte ze te veel foutjes in haar runs en tricks en eindigde ze als 8e en laatste. Dat levert haar wel veel punten op voor de olympische ranking.

   

  De Braziliaanse vrouwen maakten indruk in Des Moines. Pamela Rosa, Rayssa Leal en Leticia Bufoni eindigden als 1e, 2e en 4e. De Nederlandse Roos Zwetsloot kon nog net een volledig Braziliaans podium vermijden.

  Axel Cruysberghs kon het goede voorbeeld van Lore Bruggeman niet volgen. Hij eindigde in de halve finales van de Street bij de mannen op de 20e plaats en dat was niet voldoende voor een stek in de finale. Ook Cruysberghs maakt nog kans om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen.

  Bekijk alle finales in Des Moines:

  Bekijk enkele knappe tricks in de voorrondes