Kirsten Flipkens zegt af voor Roland Garros: "Natuurlijk doet dat pijn"

  Kirsten Flipkens speelde al 12 keer op Roland Garros.

  Kirsten Flipkens zal er dit jaar niet bij zijn op Roland Garros. Onze landgenote heeft te veel last van een enkelblessure en raakt niet helemaal fit voor het tweede grandslamtoernooi van 2021. "

  Kirsten Flipkens heeft sinds eind maart geen wedstrijd meer gespeeld op de WTA-Tour en ze zal vanaf eind mei ook niet spelen op Roland Garros. "Helaas moet ik mij afmelden door mijn enkelblessure", laat de tennisster weten.

   

  "Als ik op het terrein stap, dan wil ik me 100 procent kunnen geven. Ik moet nu geduld hebben, hard werken en vooral luisteren naar mijn lichaam om weer helemaal fit te worden."

   

  "Natuurlijk doet het pijn om een grandslamtoernooi te missen, voor de eerste keer in heel lange tijd. Dat zijn de toernooien waarvan je droomt als kind." Flipkens speelde sinds Wimbledon 2012 alle grandslamtoernooien. Twaalf keer was ze van de partij op Roland Garros, ze raakte nooit voorbij de tweede ronde.