Twee Belgische boten in dubbeltwee-finale in Luzern, maar geen medailles

  De Belgische duo's Van Zandweghe/Brys en Vyvey/Colpaert samen op het water.

  Voor het eerst namen twee Belgische boten deel aan een wereldbekerfinale in de lichte dubbeltwee, maar dat leverde op de Rotsee in Luzern geen medaille op. Zowel  het roeiduo Van Zandweghe/Brys als Vyvey/Colpaert kon geen eremetaal meenemen naar huis.

  Op de tweede wereldbekermanche in Zwitserland zijn olympiërs Niels Van Zandweghe en Tim Brys vandaag vijfde geworden in de A-finale van de lichte dubbeltwee. 

   

  De zege was voor de Ierse wereld- en Europese kampioenen Fintan Mc Carthy en Paul O'donovan in. Zij haalden het voor de Noren Kristoffer Brun en Are Strandli en de Duitsers Jason Osborne en Jonathan Rommelmann.


   Van Zandweghe en Brys moesten ook de Italianen Pietro Ruta en Stefano Oppo nog voor zich dulden en werden zo vijfde.

   

  Het olympische duo was niet de enige Belgische boot in de lichte dubbeltwee in Luzern. Youngsters Vyvey en Colpaert, de Europese beloftekampioenen, kwamen in het zog van het ervaren duo als 6e over de streep.

   

  Ook in de B-finale van de skiff was er een Belg te bewonderen. Tristan Vandenbussche eindigde er als vijfde en was goed voor een elfde plaats in het klassement.