Ga naar de inhoud

Neen, Emma Meesseman speelde afgelopen nacht niet in de WNBA: "Ik ben in België"

 za 22 mei 2021 12:48
" "
Washington, de club waarvoor Meesseman gewoonlijk uitkomt in de VS, gooide de naamsverandering de wereld in.

Het was even schrikken voor Washington Mystics, het team waarvoor Emma Meesseman uitkomt als ze in de WNBA speelt. Die zagen afgelopen nacht plots de naam van de Belgian Cat opduiken in de basisvijf van tegenstander New York Liberty. "Maar ik kan bevestigen dat ik in België ben", lachte Meesseman hartelijk.

Meesseman en Washington vormen al sinds 2013 een duo, in 2019 wonnen ze zelfs samen de WNBA, maar dit jaar laat de 28-jarige center de Amerikaanse vrouwencompetitie schieten om zich met de Cats voor te bereiden op het EK en de Olympische Spelen.

 

Nadat ze met haar Russische club Jekaterinenburg de Russische titel én de EuroLeague op zak gestoken had, traint Meesseman dezer dagen met haar collega-internationals in Kortrijk.

 

En dat is niet veranderd. "Misschien dat mijn "ESPN-moeder" er iets mee te maken heeft", vraagt Meesseman zich af over de naamsverandering.

 

Niet zij maar Sami Whitcomb moest in de basis staan bij New York. Ook zonder Meesseman won Washington trouwens met 101-72.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Emma Meesseman in het shirt van Washington in vroegere tijden.