Clement gejonast na de titel: "Blijf liever met mijn voeten op de grond"

  Met een 3e titel op een rij mag Philippe Clement zich nog voor zijn 50e een van de succesvolste trainers uit de Belgische voetbalgeschiedenis noemen. "Natuurlijk is de honger er nog altijd."

  Het is een ritueel waar heel wat trainers angstig naar uitkijken: de spelers die hun coach de lucht inwerpen tijdens een titelviering. "Ik blijf toch liever met mijn voeten op de grond. Je weet nooit dat er een ontevreden speler bij zit die je wat minder hebt laten spelen en die je per ongeluk laat vallen (lacht)."

   

  "Anderzijds is het ook leuk om die appreciatie van je spelers te voelen. Ik wist al dat die er was, want we hebben de voorbije 2 jaar ongelooflijk goed samengewerkt."

   

  "Dit was een heel speciaal seizoen", zegt Philippe Clement. "Je weet dat het jaar na de titel altijd moeilijker is. Het is niet toevallig dat het 43 jaar geleden is dat Club Brugge zijn titel kan verlengen." 

   

  "Bovendien was het een seizoen zonder fans, wat voor ons met onze grote supportersschare een nadeel is. En dan was er nog dat Covid-verhaal. Er zijn nog altijd een paar jongens die hun topniveau sindsdien niet meer gehaald hebben. Het was  een struggle. Ik ben ongelooflijk trots op mijn spelers en staf."

  Club is de club van mijn hart. Het zal heel speciaal moeten zijn om mij hier weg te lokken.

   

  Philippe Clement

  "Club is bijzonder ambitieus"

  Op de vraag of er ook nog een 3e jaar en dus een mogelijk 3e titel met Club aankomt, antwoordde Clement dit: "Club Brugge is de club van mijn hart. Het zal heel speciaal moeten zijn om mij hier weg te lokken."

  "Natuurlijk is die honger er nog altijd. De eerste week van mijn vakantie geniet ik altijd, maar daarna heb ik al weer zin om erin te vliegen. Ondanks dat ik graag met mijn vrouw op vakantie ga."


  "Club is bijzonder ambitieus en zal zeker een inspanning doen. Al weet je ook dat er na zo'n seizoen enkele jongens in de etalage bij de grote competities zullen staan. Het voordeel is dat Club nu zelf de prijs kan betalen waarvoor ze mogen vertrekken. Dat is ooit anders geweest."

  Lees ook: