EK beloften gaat niet door, mogelijk nieuwe kans deze zomer

  Slecht nieuws voor de atletiekbeloften. Het EK atletiek U23 in het Noorse Bergen gaat niet door. Dat liet European Athletics vandaag weten. Mogelijks komt er nog een nieuwe locatie later in de zomer.

  Er zal in juli dan toch geen Europees kampioenschap voor beloften plaatsvinden in het Noorse Bergen. Dat meld European Athletics. "Het was onmogelijk om bij de Noorse overheid een uitzondering te verkrijgen op de strikte quarantaineregels, en dus is het geen optie om het EK te laten doorgaan"

   

  Toch moeten de beloften niet vrezen. Er komt nog steeds een Europees kampioenschap. "Het is bedoeling om nog een nieuwe locatie te vinden, om de meest beloftevolle Europese atleten toch nog hun kans te geven. Dat zal "meer dan waarschijnlijk na de Olympische Spelen zijn".

  Zeven beloften plaatsten zich al

  Op dat EK zullen tot nu toe 7 Belgische beloften in actie komen. Juliette Thomas en Melanie Bovy op de 10.000 meter, Pieter Sisk en Eliott Crestan op de 800 meter, Thomas Vanoppen op de 1.500 meter, Remi Schyns op de 3.000 meter steeple en Thomas Carmoy in het hoogspringen.