Topschaatser Sven Kramer wordt na de Winterspelen manager bij Jumbo-Visma

  Sven Kramer is eind april 35 geworden.

  Viervoudig olympisch schaatskampioen Sven Kramer heeft wat meer over zijn toekomst gelost. Na de Winterspelen in Peking van volgend jaar zal hij toetreden tot de directie van van Team Oranje, de organisatie waartoe de schaats- en de wielerploeg van Jumbo-Visma behoren.

  De 35-jarige Sven Kramer is 10-voudig Europees en 9-voudig wereldkampioen allround. Hij telt ook 4 olympische titels (3 op de 5 kilometer en 1 in de achtervolging). Enkel olympisch goud op de 10 km ontbreekt nog op zijn rijkgevulde erelijst.

   

  Kramer wil nog 1 keer knallen: op de Winterspelen in Peking volgend jaar. Daarna zal hij de beleidslijnen mee helpen uitzetten bij de schaats- en wielerploeg van Jumbo-Visma.

   

  "Ik zal er nog niet te veel over zeggen. De komende tijd zal de verdere invulling nog doorgesproken moeten worden", zegt Kramer in een gesprek met het fietsmagazine Bicycling.

   

  "Ik denk dat ik in het directieteam van toegevoegde waarde kan zijn. Maar voor mij is het gevoelsmatig nog ver weg. Eerst zet ik nog eens alles op de Winterspelen."

   

  "Daarna is er een groot afscheid in het Olympisch Stadion en dan begint mijn toekomst. Ik ben niet bang voor het beruchte zwarte gat. Ik zie voldoende uitdagingen bij Jumbo-Visma."

   

  Bij Jumbo-Visma zal Kramer werken aan de zijde van wielerploegbaas Richard Plugge, performance manager Merijn Zeeman en Jac Orie (directeur van de schaatsploeg).

  Ik ben niet bang voor het beruchte zwarte gat. Ik zie voldoende uitdagingen bij Jumbo-Visma

  Sven Kramer