20 coronagevallen, geen deftige keeper, nét met 11 en tóch wint River Plate

  De wonderen zijn de wereld nog niet uit: zonder wisselspelers en met een veldspeler in doel wint River Plate in de Zuid-Amerikaanse Copa Libertadores.

  Voetballen terwijl de coronacrisis nog wild om zich heengrijpt, het is geen sinecure. Vraag maar aan de jongens van River Plate. De Argentijnse club wordt geteisterd door positieve gevallen, maar is er toch in geslaagd te winnen. 

  River Plate speelde vannacht onze tijd in de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League, tegen de Colombianen van Independiente Santa Fe.

   

  Het duel had voor River Plate heel wat voeten in de aarde. 20 spelers testten positief op het coronavirus en tot overmaat van ramp sukkelde een aantal jongens met een blessure. 

   

  Bij de jongens in de lappenmand: de 4 doelmannen van de A-kern. Het bestuur van River Plate probeerde nog 2 jeugddoelmannen op te trommelen en op de spelerslijst te zetten, maar daar stak de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie een stokje voor.

   

  Zo bleven er nog welgeteld 11 (!) River Plate-spelers over voor de wedstrijd tegen Independiente. In het doel van het onervaren team stond de 35-jarige veteraan Enzo Perez, in het dagelijkse leven een centrale middenvelder.

   

  Opvallend: veel werk hoefde Perez niet op te knappen. Nog opvallender: River Plate won de wedstrijd met 2-1.

  Bekijk de goals:

  Deze 11 gaan de geschiedenis van River Plate in:

  Man van de match Enzo Perez: