Ga naar de inhoud

Richie Porte is kopman in Tokio: "Al zou het een wonder zijn als de Spelen doorgaan"

 do 20 mei 2021 09:55
Richie Porte heeft nog een rekening te vereffenen met de Olympische Spelen.
Richie Porte heeft nog een rekening te vereffenen met de Olympische Spelen.

Met de hulp van Cameron Meyer en Jack Haig wil Richie Porte in Tokio een gooi doen naar een olympische medaille. "Maar iedereen heeft dat doel", zegt de 36-jarige Australiër.

5 jaar geleden behoorde Richie Porte tot de favorieten in de olympische wegrit. Maar bij een val in een afdaling brak hij toen zijn schouderblad.

"Ik bewaar niet de beste herinneringen aan Rio, dus ik beschouw dit jaar als een geweldige kans om opnieuw naar de Spelen te mogen gaan."

 

"Een medaille halen is natuurlijk een droom en het grote doel, maar dat is het voor iedereen", zegt Porte. "Het zou wel al een wonder zijn als deze Spelen doorgaan."  

 

Porte keerde dit jaar terug naar de stal van Ineos-Grenadiers. Met 2e plaatsen in de Ronde van Catalonië en Romandië bewees hij al op niveau te zijn. Normaal staat ook de Tour de France op zijn programma.

 

Voor de olympische tijdrit selecteerde Australië natuurlijk tweevoudig wereldkampioen Rohan Dennis.

Bij de vrouwen moeten Amanda Spratt en Tiffany Cromwell in de wegrit op medaillejacht. Grace Brown en Sarah Gigante verdedigen de Australische kleuren in de tijdrit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.