Neymar krijgt coronaprik bij PSG: "Hoop dat Brazilië en de wereld snel volgen"

  Neymar heeft in Frankrijk zijn coronavaccin gekregen. De sterspeler van PSG hoopt dat de vaccinatiecampagne ook in zijn thuisland Brazilië snel onder stoom kan komen.

  "Na het lange wachten is het mijn beurt. Wat voelt dit goed", verklaarde de dribbelaar van PSG in een video die werd gemaakt tijdens de injectie van het vaccin door een Franse verzorger.  

   

  De sterspeler van PSG testte in september nog positief op COVID-19, opgelopen tijdens een vakantie op Ibiza.  "Ik hoop echt dat het leven snel zijn gewone gang kan gaan. Ik hoop dat niet alleen mijn land Brazilië, maar heel de wereld kan rekenen op vaccins", voegde Neymar toe aan zijn bericht in het Portugees.     

   

  Brazilië kent na de Verenigde Staten het meeste aantal dodelijke coronaslachtoffers. Een senaatscommissie onderzoekt momenteel de fel bekritiseerde aanpak van de crisis door de president Jair Bolsonaro, die steeds de ernst van de pandemie heeft geminimaliseerd. Hij bekritisteerde het dragen van maskers en betwijfelt de efficiëntie van de vaccins.    

   

  Het ritme van de vaccinatie gaat in Brazilië ook erg traag. Er zijn 17,7 miljoen mensen volledig gevaccineerd. Dat is slechts 8,4% van de bevolking.

   

  Neymar reist binnenkort naar Zuid-Amerika om de Copa America (13 juni-10 juli) te spelen in Argentinië en Colombia.