Ga naar de inhoud

Medisch team van Maradona vervolgd voor opzettelijke doodslag

Leopoldo Luque was de persoonlijke arts van Diego Maradona.

Zeven personen uit het medisch team van Diego Maradona worden door het parket vervolgd voor opzettelijke doodslag. Zij riskeren nu celstraffen tot maximum 25 jaar.

Diego Maradona overleed op 25 november vorig jaar aan een hartaanval. In het onderzoek naar de dood van het Argentijnse voetbalicoon werden uiteindelijk zeven personen uit het medisch team van Maradona verdacht van onopzettelijke doodslag.

 

Het Openbaar Ministerie in Argentinië stelt de aanklacht tegen het medisch team nu bij en vervolgt ze voor opzettelijke doodslag. Volgens het parket gaat het dus niet om een professionele fout of nalatigheid, maar heeft het medisch team bewust niets ondernomen op het moment dat Maradona stervende was.

 

Volgens het besluit van een medisch panel, waarnaar het parket verwijst, zou Maradona "ontzettend geleden" hebben in de uren voor zijn dood. Volgens het panel heeft het medisch team Maradona "aan zijn lot overgelaten".

 

In het onderzoek gaat het onder meer over hersenchirurg en lijfarts Leopoldo Luque, psychiater Agustina Cosachov en psycholoog Carlos Diaz. Zij riskeren samen met vier andere personen uit het medisch team celtraffen tot 25 jaar.

 

De persoonlijke arts van Maradona, Leopoldo Luque, reageerde na de dood van Maradona dat hij "al het mogelijke, tot het onmogelijke toe, deed voor een patiënt die gewoon niet deed wat hij wou."

 

"Waar ik verantwoordelijk voor ben, is dat ik van hem hield, voor hem zorgde en zijn leven verlengd heb."