Yellow Tigers ingedeeld met titelverdediger Servië op EK volleybal

  De Belgische volleybalvrouwen kennen hun tegenstanders voor het EK volleybal van deze zomer. De Yellow Tigers moeten een groep met Servië, Azerbeidzjan, Rusland, Frankrijk en Bosnië-Herzegovina.

  Dankzij hun 9e plaats op het EK van 2019 waren de Belgische volleybalvrouwen rechtstreeks geplaatst voor het EK van deze zomer. De titel ging toen voor de tweede keer op een rij naar Servië en uitgerekend dit topland wordt bij de Yellow Tigers ingedeeld.

   

  De Belgen verloren toen in de 1/8e finales tegen Rusland, maar kunnen in de groepsfase dit jaar revanche nemen. Met ook nog Azerbeidzjan, de nummer 5 van de wereld.

   

  Het zal voor de Yellow Tigers, zelf 12e op de wereldranglijst, cruciaal worden dat ze winnen tegen Frankrijk (CEV-20) en Bosnië-Herzegovina (CEV-30). Dat wordt de sleutel om in de top 4 te eindigen in de groep en zo door te stoten naar de 1/8e finales.

   

  Het EK wordt dit jaar in 4 verschillende landen gespeeld. Servië is het gastland voor alle matchen van poule A, met daarbij dus de Belgen. De andere organiseren landen zijn Bulgarije, Kroatië en Roemenië.

   

  Het EK vindt plaats van 18 augustus tot 4 september en sluit dus meteen aan op de Olympische Spelen, waarvoor de Belgische vrouwen zich niet konden plaatsen.

  De volledige loting