OHL klopt Anderlecht en is landskampioen in FIFA 21, Ilkan wint de eCup voor amateurs

  Een "Golden Goal" besliste over winst en verlies

  Woensdagnamiddag werd er niet alleen de FIFA21-finale van de ePro League gespeeld, ook was er de ontknoping van de eerste amateurcompetitie. Daarin mochten 2 spelers het tegen elkaar opnemen die zich eerder al toonden tijdens de Sporza Xmas Cup: Ilkan en Keanu. 

  De eCup werd op poten gezet door de Pro League en Eleven Sports: een FIFA21-competitie naast het profcircuit, enkel en alleen voor amateurs.  Met een reeks van online toernooien werd er gezocht naar de beste FIFA 21-liefhebber van ons land. Ook bij Sporza namen we enkele van deze toernooien voor onze rekening. 

  Twee topgamers mochten het tegen elkaar opnemen tijdens de finale van de eCup: Ilkan en Keanu. Ilkan, een 24-jarige gamer uit Maasmechelen, domineerde al van bij de start. Keanu Newa (18 jaar en uit Willebroek) zag al heel snel zijn achterstand oplopen tot 4-1. Keanu spartelde nog even tegen met een aansluitingstreffer, maar toen Ilkan de 5-3 maakte was het spel gespeeld. 

  Met deze zege wordt Ilkan Cavus de officiële esporter voor Eleven Sports. Ilkan Cavus kreeg eerder al een aanbieding van PEC Zwolle om de Nederlandse club te vertegenwoordigen op FIFA 21-competities. Dat aanbod sloeg hij toen af, omdat het moeilijk te combineren viel met zijn voetbalcarrière bij SK Londerzeel. Maar nu is het dus wel voor echt. 

  Herbekijk de finale:

  OHL valt in de prijzen bij de profs

  Na de eCup werd ook de finale van de ePro League gespeeld, een duel tussen OHL en Anderlecht. Zakaria Bentato van Anderlecht en nieuwkomer Reinout Schols van OH Leuven speelden 2-2 gelijk in de reguliere speeltijd.  Verlengingen moesten beslissen over de eindzege. 

   

  De wedstrijd werd beslist aan de hand van een zogeheten “golden goal”. Wie eerst kon scoren, mocht de overwinning op zijn naam schrijven. In de 75ste minuut kon Schols eindelijk de winnende treffer in het doel krijgen en mocht de beker mee naar huis nemen. OHL kampioen!

  Herbekijk de finale: