Faalt Atletico nog met de titel in zicht? "Toch weer FC De Vervloekten?"

  Gaat de titel naar Thibaut Courtois (links) of Yannick Carrasco (rechts)?

  Zaterdag valt het doek over de titelstrijd in Spanje. Die titel gaat sowieso naar Madrid, maar is het naar Atletico of toch nog naar Real? "Alles is nog mogelijk", zegt voetbaljournalist Fred Hermel.

  De Fransman Fred Hermel volgt het Spaanse voetbal al 20 jaar voor RMC Sport. Onlangs verscheen nog de Nederlandse vertaling van zijn biografie over Zinédine Zidane, die hij al die jaren van nabij aan het werk zag, eerst als speler van Real, daarna als trainer. Hoe kijkt Hermel naar de ontknoping in Spanje?

   

  "La Liga is al wekenlang complete waanzin. Afgelopen weekend lag Real nog 20 minuten lang op koers om kampioen te worden. Atletico kwam dicht bij een catastrofe, tot die goal van Suarez in de 88e minuut. Alles is nu nog mogelijk."

   

  "Atletico trekt naar Valladolid, dat nog voor het behoud speelt. Bovendien is dat de club van de Braziliaan Ronaldo, die er eigenaar-voorzitter is en die nog altijd dicht bij Real en Zidane staat."

   

  "Dan denk ik dat Real het makkelijker zal hebben tegen Villarreal, want dat speelt een paar dagen later in Polen de finale van de Europa League. Ik kan mij niet voorstellen dat Emery met zijn beste ploeg zal spelen."