Ga naar de inhoud

Belgisch-Nederlandse basketbalcompetitie zal "BNXT League" heten

 do 20 mei 2021 13:44
"BNXT refereert duidelijk aan de toekomst."

De "BNXT League" wordt de officiële naam voor de nieuwe Belgisch-Nederlandse basketbalcompetitie. Dat hebben de organisatoren van de competitie vandaag bekendgemaakt op een digitale persconferentie.

De basketbalfans konden de voorbije maanden hun voorstel voor de naam van de grensoverschrijdende competitie insturen. Uit meer dan 1.100 inzendingen viel de keuze op BNXT League.   

 

"Het woord BNXT, dat extra jong aanvoelt wegens het ontbreken van klinkers, bestaat uit de letters B(elgië) en N(ederland) en herbergt overduidelijk het woord 'next'", klinkt het. 

 

"Daarmee refereert BNXT aan de toekomst en doet zo een activerende oproep aan een team, speler, partner, sponsor, kampioen, basketbalfan en sportliefhebber om het beste uit zichzelf te halen en een nieuwe, kleurrijke basketbalcommunity te smeden, waarbij samenwerking en groei voorop staan."

 

"Kortom: een competitie die vernieuwend en innovatief zal zijn, kleurrijk en enthousiasmerend, spectaculair en een heuse 'way of life', in een sport die nooit stilstaat."

"Nieuw en ambitieus project"

Wim Van de Keere is de general manager van de Belgische Pro Basketball League. Hij denkt dat de nieuwe competitie het basketbal in de Lage Landen heel wat moois zal opleveren. 

 

"In september gaan we van start met dit nieuwe en ambitieuze project. Dit is het resultaat van het keiharde werk van heel veel mensen uit de leagues, clubs en bonden in het voorbije jaar, waarin de pandemie nog een extra uitdaging vormde."

 

"Sinds januari zijn we aan de slag met een interimboard van 4 mensen uit beide leagues, met als opdracht het voorbereidende werk van 6 werkgroepen te concretiseren. Opdracht volbracht wat betreft naam en merk dus.  We gaan de komende weken nog meer duiding geven om het BNXT-merk zo sterk mogelijk in de markt te zetten."

"A new community":

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.