Atletiekkampioenschap in Lebbeke is zondag eerste testevent in sportsector

  Lebbeke mag 250 atleten en 500 fans ontvangen.

  Het Vlaamse kampioenschap atletiek komende zondag in Lebbeke heeft de goedkeuring van de Vlaamse regering op zak om als corona-testevent te dienen. Het gaat om het eerste corona-testevent in de sportsector. 

  Zondag in Lebbeke zijn er 250 atleten en 500 toeschouwers welkom. Het uurrooster is extra gespreid, waardoor er nooit meer dan 200 aanwezigen op hetzelfde moment zijn. 

   

  Het doel is om de logistiek en de organisatie van grote evenementen aan het coronaprotocol te toetsen. Tijdens het evenement worden tal van wetenschappelijke metingen gedaan, met de steun van de Karel De Grote Hogeschool. 

   

  Elke aanwezige wordt vooraf én achteraf getest. Bij elke discipline zijn maximaal 8 deelnemers toegelaten, om een te grote concentratie van sporters zonder mondmasker te vermijden.    

   

  "Dankzij de constructieve samenwerking met het kabinet van Sport van de Vlaamse regering, het gemeentebestuur van Lebbeke en de vele vrijwilligers van Koninklijke Lebbeekse Atletiekclub is het mogelijk om dit kampioenschap te organiseren", zegt de Vlaamse Atletiekliga. 

   

  "Met dit kampioenschap organiseren we bovendien het allereerste nationale sporttestevenement. We zijn bezig met een stukje pionierswerk."