Philippe Clement: "Ga geen seconde energie steken in match van Genk"

  Morgen kan Philippe Clement voor de 3e keer op een rij kampioen van België worden, maar de coach van Club Brugge wou er op de persconferentie voor de match tegen Anderlecht vooral geen verhaal over zichzelf van maken. Ook de controverse rond Hans Vanaken is hij stilaan beu. 

  Club Brugge heeft morgen aan 1 puntje genoeg tegen Anderlecht, maar het kan ook kampioen worden zonder te spelen, als Genk de match tegen Antwerp niet weet te winnen.

   

  "In die match kan zowat elke minuut het scenario veranderen", zegt Philippe Clement. "Ik ga daar dan ook geen seconde energie insteken. Ik ga die energie wél in mijn spelers en de voorbereiding op Anderlecht steken."

   

  "Ik zal na de match wel horen wat het uiteindelijke scenario is geworden. Maar wat dat ook is, dat mag geen invloed hebben op onze wedstrijd."

  Uitslag van Genk mag geen invloed hebben op onze match.

  Philippe Clement

  "We zijn al 3 dagen over Vanaken bezig, het mag stoppen"

  Clement kreeg op de persconferentie ook nog heel wat vragen over Hans Vanaken, die hij tegen Antwerp twee keer uit de basis hield. "Als jullie denken dat Hans daar slecht op gereageerd heeft, dan hebben jullie dat verkeerd opgevat."

   

  "Geen enkele speler is uiteraard blij als hij niet mag starten. Maar Hans heeft het op een goeie manier geaccepteerd. We blijven ook vertrouwen in hem hebben. Hij stond niet voor niets als eerste op het lijstje met de penaltynemers."

   

  "Hans wist ook dat hij zou invallen als de tegenstander moe was en hij het verschil kon maken."

   

  "Dit hoort ook allemaal bij het circus van de play-offs. Mijn relatie met Hans is op geen enkel moment anders geweest dan de voorbije 6-7 jaar."

   

  "En nu wil ik het verhaal van Hans stilaan afsluiten. We zijn daar al 3 dagen over bezig. Ik ben blij dat we gewonnen hebben, want wat zou het dan niet geweest zijn?"

  Over 3 op een rij: "Niet mijn verhaal, maar dat van iedereen samen"

  Philippe Clement kan voor de 2e keer op een rij kampioen worden met Club Brugge en veroverde het seizoen ervoor ook al de titel met Genk. "3 titels op een rij, dat zou uiteraard iets unieks zijn."

   

  "Maar dit is niet mijn verhaal, maar dat van iedereen samen. Het leukste aan mijn job vind ik dat we de mensen gelukkig kunnen maken met een zege. Daar haal ik de meeste voldoening uit. Mijn individuele verhaal is minder belangrijk."

   

  Clement liet ook nog niet in zijn kaarten kijken over zijn toekomst. "Ik ben er niet mee bezig dat dit mijn laatste matchen bij Club kunnen zijn. Ik ben maar met 1 ding bezig, net als mijn spelers: kampioen spelen."