Vincent Kompany: "Club Brugge zou een verdiende kampioen zijn"

  Kompany was zijn filosofische zelve op de persconferentie, maar had ook lof voor tegenstander Club Brugge.

  Als Club Brugge morgen de topper op het veld van Anderlecht wint, is de landstitel binnen voor blauw-zwart. Anderlecht-coach Kompany blikte op zijn persbabbel vooruit én blikte ook al terug op het seizoen: "Onze jongelingen hebben enorme stappen gezet, dat zal ons volgend jaar sterker maken."

  "Dat Club hier de titel kan pakken? Daar ben ik niet mee bezig"

  Met Anderlecht-Club Brugge staat er donderdag opnieuw een Belgische voetbalklassieker op het menu. Ook nu zal de topper zwaarbeladen zijn, want Club kan op het veld van de rivaal uit Brussel een 17e landstitel veilig stellen.

   

  "Ik ben niet bezig met het feit dat Club op ons veld kampioen kan spelen", vertelt Kompany op zijn persconferentie daags voor de topper. "In het voetbal kunnen zulke dingen gebeuren, maar het is in de geschiedenis ook al andersom geweest.

   

  "Maar in elk geval: in eender welk scenario zullen wij ons gedragen zoals Anderlecht zich hoort te gedragen", blijft hij ietwat mysterieus. "Wij gaan morgen voor de winst, dat is onze prioriteit, met de rest zijn we niet bezig."

  In de heenwedstrijd in Brugge werd het 2-2.

  "Club was dit seizoen de beste ploeg, dan verdien je om kampioen te worden"

  Zou Club Brugge een verdiende kampioen zijn? "Zeker weten", is Kompany stellig. "Club Brugge is op basis van dit seizoen de beste ploeg geweest. En de beste ploeg verdient altijd om kampioen te zijn."


  De voorbije twee matchen zette Club-coach Clement sterkhouder Hans Vanaken op de bank. Volgens Kompany zal dat morgen niet nog eens gebeuren. "Vanaken gaat spelen, dat zie je zo aankomen", lacht Kompany. 


  "Ze hebben hem even geprikkeld door hem twee weken op de bank te houden. Nu zal hij extra gemotiveerd zijn om tegen Anderlecht te spelen."

  Kompany verwacht Rode Duivel Vanaken aan de aftrap.

  "Wij hadden niet de luxe van Club Brugge om onze jongelingen zoetjesaan te brengen"

  Met nog twee speeldagen te gaan loopt het voetbalseizoen stilaan op zijn einde. Hoe kijkt Kompany terug op het seizoen van zijn club? "Ik wil ons seizoen nog niet te veel analyseren, maar we hebben wel gezien hoe onze jongelingen enorme stappen hebben moeten zetten."


  "Wij hadden de luxe niet om onze jongelingen zoetjesaan te brengen wanneer ze in vorm zijn, zoals bijvoorbeeld De Ketelaere bij Club Brugge", kijkt Kompany even naar de rivaal.


  "Hier moesten onze youngsters de ploeg mee dragen en voelden ze dezelfde druk, zowel fysiek als mentaal, als bijvoorbeeld Vormer en Vanaken bij Club. Maar naar volgend seizoen toe zal dat ons enkel sterker maken."

  Onze jongelingen moesten hier mee de ploeg dragen, maar dat zal ons enkel sterker maken.

  Vincent Kompany

  Heeft Anderlecht dit seizoen de kloof verkleind op Club Brugge? "We mogen niet voorbarig zijn, er zijn nog twee speeldagen te gaan. Maar bij Club is het simpel: ze hebben gewoon de beste spelers van België."


  "Bij Club zal het in de toekomst afhangen van de motivatie, als zij beslissen om ook volgend jaar "full gas" te gaan, dan zal de kloof met verschillende topclubs in België nog vrij groot blijven", besluit hij.