Jayson Tatum loodst Boston met 50 punten naar de play-offs in de NBA

  Jayson Tatum in actie tegen Washington.

  In de NBA hebben de Boston Celtics de play-offs bereikt dankzij een zege tegen de Washington Wizards in de "play-in". Washington krijgt donderdag een herkansing tegen de Indiana Pacers. Indiana schakelde Charlotte uit.

  De Boston Celtics misten met Jaylen Brown - buiten strijd voor de rest van het seizoen na een operatie aan zijn pols - een belangrijke offensieve schakel en dat was eraan te merken in de eerste helft. Maar na de rust nam Jayson Tatum de Celtics bij de hand.

   

  De sterspeler van Boston maakte zelf ruimte voor zijn shots en dwong de ene vrijworp na de andere af. Met 17 op 17 vrijworpen deed Tatum Washington pijn. 

   

  Uiteindelijk maakte Tatum 32 van zijn 50 punten na de rust en Washington had er geen antwoord op: 118-110. Met 29 punten deed Kemba Walker zijn duit in het zakje.

   

  Boston was een van de slechtste teams in de laatste maand van de reguliere competitie, maar mag zich nu opmaken voor een duel met de Brooklyn Nets in de eerste ronde van de play-offs. Washington krijgt een herkansing tegen de Indiana Pacers.

  Sabonis geeft Indiana nog een kans op de play-offs

  De Indiana Pacers hebben zichzelf getrakteerd op een kans om de play-offs te halen door te winnen van de Charlotte Hornets: 144-117. Domantas Sabonis was de uitblinker met 14 punten, 21 rebounds en 9 assists.

   

  De Litouwer deed het allemaal: hij vond vrijstaande ploegmaats voor de score, heerste onder de ring en was sterk in de verdediging. "Er zijn veel manieren om een impact te hebben in een wedstrijd, je hoeft niet altijd te scoren", zei Sabonis. Indiana miste Caris LeVert door de coronaprotocollen.

  Zo ziet het plaatje in de NBA-play-offs er voorlopig uit: