"We kijken straks met 3 miljoen naar de Rode Duivels, maar we kunnen geen 50 prikjes reserveren?"

  De Rode Duivels

  Binnenkort moet de knoop doorgehakt worden: worden de Rode Duivels voor Euro 2020 nog prioritair gevaccineerd? In onze podcast 90 minutes breekt Filip Joos een lans voor vaccinatie. "Ik snap niet dat je dat niet gebruikt."

  Het feit dat de Rode Duivels nog steeds niet gevaccineerd zijn, doet heel wat stof opwaaien bij de mannen van 90 minutes. "Vorige week stond het op de agenda van minister Vandenbroucke, maar het zit nog in het slop", opent Aster Nzeyimana.


  Sam Kerkhofs snapt niet waarom de nationale ploeg nog geen vaccin krijgt. "Het is hypocriet dat de atleten voor de Olympische Spelen al een vaccin kregen op basis van het argument dat ze er naartoe leven. Dat is ook het geval bij de Rode Duivels."


  "Ik begrijp heel goed dat mensen kwaad zijn door de lage RSZ die voetballers betalen", gaat Filip Joos voort. "Maar dit wordt dan in dezelfde pot gegooid. Dat begrijp ik echt niet."

  Je ziet ze op elk yoghurtpotje staan of je kan niet achter een bestelwagen rijden zonder ze te zien, maar we gaan ze niet vaccineren.

  Filip Joos

  "We gaan binnenkort met 3 miljoen kijken naar de Rode Duivels op het EK. Stel je maar eens voor dat een van de Rode Duivels daar corona oploopt", zegt Joos. "We kunnen uitgeschakeld worden als we te veel besmettingen hebben", vult Kerkhofs aan. Waarop Joos gevat antwoordt: "Omdat we geen 50 prikjes konden reserveren."

   

  "Ik snap niet dat je dat niet gebruikt: zet een camera op Romelu Lukaku zodat je de eerste 3 naalden ziet afbreken op zijn arm. Om dan te zien dat Lukaku zich vaccineert. Dan komen er toch 1.000 mensen die het niet van plan waren zich toch vaccineren?"

   

  Joos lucht zijn hart over het onderwerp. "Je ziet ze op elk yoghurtpotje staan of je kan niet achter een bestelwagen rijden zonder ze te zien, maar we gaan ze niet vaccineren. De angst voor de boze tweets is dus groter dan de kracht van het gezond verstand."

   

  "Als er nog steeds mensen met onderliggende aandoeningen moeten vaccineren, is het een ander verhaal", besluit Joos. "Al denk ik niet dat die 50 prikken het verschil gaan maken."

  Beluister hier aflevering 4 van 90 minutes

  Je kunt de podcast ook beluisteren op Soundcloud, Spotify, Apple podcasts en Google podcasts.

  Klik op de foto hieronder en bekijk de aflevering op Vrt Nu

  90 minutes is een samenwerking van Sporza en Friends of Sports. De podcast is ook met video beschikbaar als vodcast op het YouTube-kanaal van Friends of Sports.