Ambitieuze Lando Norris verlengt bij McLaren: "Ik wil wereldkampioen worden"

  Norris verlengde voor "lange termijn" bij McLaren.

  Het jonge F1-talent Lando Norris heeft een nieuw meerjarig contract ondertekend bij McLaren. Dat maakte de renstal woensdag bekend. De 21-jarige Brit klinkt meteen ambitieus: "Ik wil met McLaren wereldkampioen worden."

  McLaren heeft Norris al sinds 2017 onder zijn hoede. Sinds 2019 komt hij in de F1 uit. Dit seizoen maakte hij al indruk met onder meer de derde plaats in de Grote Prijs van Emilia-Romagna. 

   

  "Ik ben blij dat ik zo vroeg in het seizoen mijn contract al heb kunnen verlengen, dat geeft veel vertrouwen voor wat komen zal. De relatie tussen mij en McLaren is iets van lange duur", vertelt Norris.

   

  "Na vijf jaar voel ik me al echt een deel van de familie en kan ik me eigenlijk niet voorstellen dat ik mijn carrière bij een ander team zou voortzetten." 

   

  "McLaren heeft me altijd gesteund en mijn ambities voor de toekomst zijn ook helder: ik wil bij McLaren races winnen en wereldkampioen worden."   

   

  Norris vormt dit seizoen bij McLaren een duo met de Australiër Daniel Ricciardo. Na vier races staat Norris voorlopig knap vierde in de WK-stand, McLaren is voorlopig derde bij de constructeurs.