Racing Genk schotelde andere clubs beste grasmat voor

  58,82 op 60, geen slecht rapport voor greenkeepers Eddy Van Endert, Rolando Amorosi en Wouter Lantmeeters.

  KRC Genk heeft gisteren de Groundsmen Award voor beste grasmat en beste terreinverzorgers van het voetbalseizoen 2020-2021 in ontvangst mogen nemen. Dat maakten de Limburgse club en de Pro League bekend.

  Na alle wedstrijden uit de reguliere competitie in 1A en 1B beoordeelden de aanwezige Match Delegate, de hoofdcoach en aanvoerder van de tegenstander en een vertegenwoordiger van tv-rechtenhouder Eleven Sports het veld.

   

  Op basis van die scores, die worden gegeven voor onder meer kwaliteit en bespeelbaarheid, werd aan het einde van het seizoen een algemeen klassement opgesteld. Met een gemiddelde score van 58,82 op 60 prijkt KRC Genk helemaal boven de stand. Titelverdediger Antwerp en KV Mechelen grepen net naast de prijs.

   

  Greenkeepers Eddy van Endert, Rolando Amorosi en Wouter Lantmeeters ontvingen de beker en mogen ook een tweedaags VIP-reisje maken naar de Spaanse hoofdstad om er het gras van Real Madrid te inspecteren.

   

  "Er bestaat geen groter genot dan wanneer spelers en trainers na elke wedstrijd tevreden zijn over het veld", zegt Van Endert. "Als Vincent Kompany ons zegt dat het gras er uitstekend bijligt, dan is  dat de grootste erkenning voor ons hard labeur."