Moet Feyenoord wijken voor het Songfestival? Advocaat: "Voetbal staat hoger"

  De iconische Kuip in Rotterdam.

  De kans bestaat dat Feyenoord zaterdag niet in de eigen Kuip kan spelen in de Nederlandse voetbalplay-offs. In Rotterdam vindt dan de finale van het Eurovisiesongfestival plaats en de politie wil liever geen twee grote evenementen op één dag in de havenstad. Feyenoord-trainer Dick Advocaat is dan ook "not amused".

  Feyenoord speelt woensdag eerst nog de stadsderby tegen Sparta Rotterdam in de play-offs voor een plaats in de nagelnieuwe UEFA Conference League. Als het die wedstrijd wint, wacht zaterdag een thuisduel tegen FC Utrecht of FC Groningen.

   

  Die ontmoeting mag van de Rotterdamse politie niet plaatsvinden in de Kuip, het stadion van Feyenoord, omdat die dag de finale van het Eurovisiesongfestival al op het programma staat in Ahoy.

   

  Feyenoord-trainer Dick Advocaat is het daar niet mee eens. "Ik kan me niet zo goed voorstellen dat de burgemeester het songfestival belangrijker vindt dan Feyenoord. Of hij moet geen verstand hebben van voetbal", aldus Advocaat. 

   

  De voormalige bondscoach van de Rode Duivels meent dat mensen voetbal belangrijker vinden. "Ik denk dat voetbal hoger staat, als je ziet hoeveel mensen naar voetbal kijken. Het songfestival is slechts voor een beperkt aantal mensen. Maar dat laat ik aan geleerden over."