KV Oostende steunt jeugdspelertje dat broertjes verloor met hartverwarmende acties

  Meer dan voetbal. KV Oostende streed de voorbije weken niet alleen voor een Europees ticket, het toonde ook zijn warme hart voor Ibrahima Baldé. Het jeugdspelertje van de U15 verloor zijn 2 broertjes in een tragische woningbrand.

  Begin mei sloeg het noodlot toe. Bij een woningbrand in Laken kwamen de twee jongere broertjes van KVO-speler Ibrahima Baldé om het leven. Ook alle bezittingen van het gezin gingen in rook op.


  Zijn trainer Wesley Deschacht nam als eerste het initiatief om een inzamelingsactie op te zetten. “Het weegt niet op tegen het verlies van zijn broertjes, maar we willen hem en zijn familie toch zoveel mogelijk helpen met materiële zaken”, vertelde hij daarover op de clubwebsite.


  Met succes. In de fanshop van KV Oostende stroomden kledij, speelgoed en huishoudelijk materiaal binnen. En ook het eerste elftal van de club toont zijn warme hart. 

   

  De spelersgroep schenkt 3.000 euro uit de spelerspot aan Ibrahima en zijn gezin. Aanvoerders Kevin Vandendriessche en Andrew Hjulsager overhandigden vandaag de cheque aan Nils Vanneste van de KVO Se'Academy. Sommige spelers schonken ook individueel materiaal of veilden memorabilia.

  Ook tegenstander KV Mechelen helpt mee

  "Ibrahima en z'n familie kunnen alle steun gebruiken, niet enkel mentaal maar ook materieel", vertelt Nils Vanneste op de clubwebsite. "Nadat KVO eerder al crowdfundingsgeld voorzag om te shoppen bij een sportwinkel en wij van de jeugd uit ook verscheidene warenhuisbonnen schonken, is dit nog eens een fantastisch extra initiatief."


  Ook een sfeergroep van de club schonk waardebonnen van 300 euro. KV Mechelen, morgen tegenstander van KVO, deed dan weer een oproep naar hun fans om spullen binnen te brengen in hun stadion. Morgen worden die schenkingen overhandigd.