Karim Benzema is de surprise van chef Didier Deschamps in de Franse EK-selectie

  Karim Benzema speelde zijn laatste interland in oktober van 2015.

  Didier Deschamps heeft Karim Benzema (33) opgenomen in zijn selectie voor het EK voetbal. De spits van Real Madrid was lange tijd persona non grata bij Les Bleus, maar keert na 6 jaar terug in de Franse voetbalselectie.

  Benzema speelde zijn laatste van 81 interlands (27 goals) voor Frankrijk in oktober van 2015 en werd sindsdien geen enkele keer meer geselecteerd door bondscoach Didier Deschamps.

   

  De spits van Real Madrid was niet meer welkom bij de Franse selectie door zijn aandeel in de zaak rond de sekstape van Mathieu Valbuena. Hij zou zijn landgenoot afgeperst hebben, maar ontkent nog altijd in alle talen.

   

  Benzema miste dus het EK van 2016 en het WK van 2018 (dat Frankrijk won), maar bleef op clubniveau wel altijd heel goed spelen bij Real Madrid. Zo maakte hij dit seizoen al 29 goals voor de Koninklijke.

   

  Ondanks enkele rake uithalen heen-en-weer lijken Benzema en Deschamps zich nu te hebben verzoend, net op tijd voor het EK.

   

  De Franse selectie is dus nog wat sterker geworden. Vooral in het aanvallende compartiment is er luxe met ook nog Kylian Mbappé, Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé, Olivier Giroud en Kingsley Coman in het team.

   

  Jules Koundé kreeg voor het eerst een uitnodiging. De 22-jarige verdediger speelt een sterk seizoen bij Sevilla. 20 van de 26 spelers werden eerder al wereldkampioen met Frankrijk in 2018. Zijn er onder meer niet bij: Samuel Umtiti (die scoorde tegen België in de halve finales) en Anthony Martial.

  Deschamps: "Ik heb lang nagedacht"

  Didier Deschamps maakte op een persconferentie niet al te veel woorden vuil aan de terugkeer van Benzema. "Ik kan niet terug gaan in de tijd en het verleden veranderen, Karim ook niet. Het belangrijkste is het hier en nu."

   

  "We hebben met elkaar gesproken en ik heb lang nagedacht om uiteindelijk tot deze beslissing te komen. Ik ga niet uit de doeken doen wat er gezegd is, maar we hadden het allebei nodig."

  Benzema is "trots", ook Mbappé kijkt ernaar uit:

  De indrukwekkende Franse EK-kern: