Gezien in Extra Time: Rood voor dwaasheid, pijnlijke WK-selectie en Lewangoalski

  Peter Vandenbempt weet niet zeker of je rood kan krijgen voor dwaasheid.

  In Extra Time toverden de gasten van Frank Raes enkele opvallende verhalen en statistieken uit hun hoed. Ze bespraken de rode kaart van doelman Hubert, pijnlijke niet-selecties bij de Rode Duivels en de wonderlijke statistieken van Lewandowski en Gerd Müller.

  "Weet niet of je rood kan trekken voor dwaasheid"

  De analisten rond de tafel waren het unaniem eens: de rode kaart voor Hubert was niet volledig terecht. "Al zou Hubert rood moeten krijgen voor de dwaasheid van zijn actie", pikte Filip Joos in.

   

  "Ik weet niet of je iemand rood kunt geven voor dwaasheid", reageerde Peter Vandenbempt. "Maar dwaas was het zeker." Ook de "uitstekende wingback" Castro-Montes namen onze analisten onder de loep.

  "Degryse kreeg niet-selectie te horen op de bus"

  Bondscoach Roberto Martinez koos er gisteren voor om meteen een 26-koppige selectie bekend te maken. Een goed plan volgens de analisten in Extra Time. 


  "Dit is menselijker", vond Filip Joos. Waarna Franky Van der Elst een pijnlijke anekdote bovenhaalde: "Marc Degryse kreeg op de bus richting testmatch te horen dat hij er niet bij was op het WK 1986."

  "Gerd Müller miste alle strafschoppen in recordjaar"

  Dat Robert Lewandowski een record breekt, is geen nieuws meer. Dat de Pool Gerd Müller evenaart door 40 keer te scoren in een seizoen, was voor Franky Van der Elst het sein om te graven in de statistieken.

   

  "Lewandowski scoorde 40 keer op 28 wedstrijden, Müller speelde er 34", liet Van der Elst weten. Ook opvallend: "Müller scoorde in 15 wedstrijden niet en had geen penaltygoals, want hij miste ze alle 3."