Buitenlandse pers over Evenepoel: "Hij lijkt meer voetballer dan renner, maar rijdt nog on-Evenepoels"

  De Britse journalist Daniel Friebe denkt dat Evenepoel de Giro kan winnen.

  In de Giro snijdt Remco Evenepoel de 2e wedstrijdhelft aan als de naaste belager van Egan Bernal. Geloven de aanwezige buitenlandse journalisten in een Belgische eindzege? "De 3e week zou de week te veel kunnen zijn voor Evenepoel."

  Ciro Scognamiglio (Ita): "Evenepoel is niet de topfavoriet"

  "We zijn echt onder de indruk van Remco. Hij is niet enkel jong en getalenteerd, maar heeft ook veel persoonlijkheid", zegt Ciro Scognamiglio, al 19 jaar lang wielerjournalist bij de toonaangevende krant La Gazzetta dello Sport.

   

  "Maar voor mij is Evenepoel niet de topfavoriet. Ik denk dat de 3e week er wel eens te veel aan zou kunnen zijn voor hem. Maar zeg nooit nooit met Remco."

   

  "Het best mogelijke scenario voor de Giro zou een spannend duel zijn tussen Bernal en Evenepoel. Een gelijkaardige tweestrijd zoals we vorig jaar zagen in de Tour tussen Pogacar en Roglic."

   

  Wat verwacht Scognamiglio van Evenepoel vandaag op de gravelwegen? "Op papier is Bernal sterker op dit terrein, dat heeft hij dit jaar bewezen met een 3e plaats in de Strade Bianche."

   

  "Evenepoel is heel allround, hij kan alles goed. Maar hij heeft al eens laten vallen dat hij niet erg houdt van kasseien. Daarom zet ik een vraagteken achter zijn kwaliteiten op grindwegen."

  Juan Carlos Bejarano (Col): "Bernal had renner als Evenepoel nodig"

  "In Colombia zien we Remco Evenepoel als de grootste rivaal voor Egan Bernal in deze Giro", zegt Juan Carlos Bejarano van Win Sports Colombia.

   

  "Evenepoel kan alles goed. Ook tijdrijden en dat is de zwakte van Bernal. Egan moet aan de slottijdrit kunnen beginnen met een voorsprong van minstens 3 minuten."

   

  Hoewel Evenepoel Colombia van een Giro-zege zou kunnen houden, omarmen de Colombianen onze landgenoot.

   

  "We houden van nieuwe sterren. Evenepoels manier van rijden appreciëren we enorm in Colombia. Remco is niet alleen een gevaar voor Egan in deze Giro, maar ook in andere grote rondes in de toekomst."

   

  "Het is wel mooi om te zien dat Egan en Remco zo goed overeenkomen met elkaar. Ze feliciteren elkaar na de etappe en gedragen zich als kameraden."

   

  "Egan heeft Remco nodig, iemand met wie hij kan strijden op hetzelfde niveau. We zetten de volgende weken ons geld in op Bernal. Maar Remco is zeker een grote bedreiging."

  Daniel Friebe (GBr): "Aanval van 60 km deed Remco deze Giro nog niet"

  Daniel Friebe van The Cycling Podcast is onder de indruk van de persoonlijkheid van Evenepoel. "Hij heeft veel zelfvertrouwen. Op dat vlak lijkt Evenepoel meer op een voetballer dan op een wielrenner."

   

  "We kijken er allemaal naar uit hoe hij zal presteren in de 2e helft van de Giro. Volgens mij kan Evenepoel deze Giro winnen."

   

  "Het is vooral de manier waarop die me bezighoudt. We verwachten dat Evenepoel ongelooflijke dingen doet, bijvoorbeeld aanvallen op 60 kilometer van de finish. Maar dat heeft hij in deze Giro nog niet gedaan."

   

  "Evenepoel rijdt deze Giro voorlopig niet op zijn Remco's. Ik vraag me af of dat komt door zijn ervaren ploegmaten, die hem zeggen dat hij zijn krachten moet sparen. Of zou Remco zelf al matuur genoeg zijn om spaarzamer te rijden?"

  Evenepoel heeft veel zelfvertrouwen. Op dat vlak lijkt hij meer op een voetballer dan op een wielrenner. 

  Daniel Friebe (The Cycling Podcast)

  Hoe is de relatie tussen Evenepoel en Bernal? "Op de persconferenties antwoorden ze altijd heel diplomatisch op de vragen over elkaar." 

   

  "Maar het zijn 2 renners die 3 weken lang voor de eindzege zullen strijden. Op een bepaald moment zullen er sowieso spanningen ontstaan."

  Giro d'Italia
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1Turijn - Turijn8.6 kmGannaGanna
  2/>Stupinigi - Novara179 kmMerlierGanna
  3/>Biella - Canale190 kmvan der HoornGanna
  4/>Piacenza - Sestola187 kmDombrowskiDe Marchi
  5/>Modena - Cattolica177 kmEwanDe Marchi
  6/>Grotte di Frasassi - San Giacomo160 kmMäderValter
  7/>Notaresco - Termoli181 kmEwanValter
  8/>Foggia - Guardia Sanframondi170 kmLafayValter
  9/>Castel di Sangro - Campo Felice158 kmBernalBernal
  10/>L'Aquila - Foligno139 kmSaganBernal
  11/>Perugia - Montalcino162 kmSchmidBernal
  12/>Siena - Bagno di Romagna212 kmVendrameBernal
  13/>Ravenna - Verona198 kmNizzoloBernal
  14/>Cittadella - Monte Zoncolan205 kmFortunatoBernal
  15/>Grado - Gorizia147 kmCampenaertsBernal
  16/>Sacile - Cortina d'Ampezzo153 kmBernalBernal
  17/>Canazei - Sega di Ala193 kmMartinBernal
  18/>Rovereto - Stradella231 kmBettiolBernal
  19/>Abbiategrasso - Alpe di Mera166 kmYatesBernal
  20/>Verbania - Alpe Motta164 kmCarusoBernal
  21Senago - Milaan30.3 kmGannaBernal