"Real Madrid moet deze zomer zijn portefeuille opendoen voor Tielemans"

  In 90 minutes werd de loftrompet bovengehaald voor Youri Tielemans.

  In 90 Minutes staken Sam Kerkhofs, Steven Defour, Filip Joos en Aster Nzeyimana het kanaal over om de matchwinnaar van de FA Cup-finale, Youri Tielemans, in de bloemetjes te zetten. 

  "Knal van Tielemans is een totaal abnormaal afstandsschot"

  Afgelopen weekend was Youri Tielemans de matchwinnaar in de finale van de FA Cup. Voor het eerst zaten er weer fans op Wembley. Dat is iets wat kijkers gemist hebben volgens Sam Kerkhofs.

   

  "Omdat voetbal al zo lang zonder publiek gespeeld wordt, kunnen we erg goed de audio van een stadionbootsen", weet Kerkhofs. "Maar het gekke is dat je de goal van Tielemans echt voelt omdat de camera trilt door de supporters, ook al komen die nog niet in beeld."

   

  "Daarom vind ik dat de cameramannen moeten trillen met de camera bij een doelpunt", vindt Kerkhofs. "Ook bij de afgekeurde goal van Chelsea vierden de Leicester supporters alsof het een goal was en begon het weer te trillen. Dat kun je nooit imiteren", vult Nzeyimana aan.

   

  Over het doelpunt van Tielemans is iedereen laaiend enthousiast. "Het schot van Tielemans is fenomenaal. Er is niemand die de bal zo trapt met de binnenkant van zijn voet. De bal lag iets te ver van zijn voet, maar dat maakt hij op een sublieme manier goed. Het is een totaal abnormaal afstandsschot."

  Als hij nu een goed EK speelt, zou Tielemans wel eens kunnen vertrekken bij Leicester.

  Steven Defour

  Het kwartet spiegelt de pegel van Tielemans aan zijn goal met Anderlecht tegen Oostende. "Al is die goal helemaal anders qua techniek. Dat was meer zoals De Bruyne tegen Brazilië, met de wreef", weet Joos. "Het is echt mega van Tielemans dat hij nog kracht kan zetten op dat schot. Zijn bovenbenen moeten enorm sterk zijn."


  "Real Madrid moet zijn portefeuille opendoen voor Tielemans. Dan zit je 10 jaar goed op het middenveld", zegt Kerkhofs overtuigd. "Real haalt zijn neus op voor Leicester en laat Tielemans nog op een niveau hoger spelen, dan krijg je oudere spelers. Je bent de Koninklijke, durf toch ook eens dat risico te nemen", vult Joos aan.


  "Dat is de filosofie van Fiorentino Perez, die wil alleen Galácticos", pikt Nzeyimana in. "Als hij nu een goed EK speelt, zou hij wel eens kunnen vertrekken. Maar dan gaan ze veel meer moeten betalen. Al denk ik niet dat Youri een verlengd verblijf erg zou vinden", besluit Defour.

  Luister hier naar de podcast, of in je podcastapp:

  90 minutes is een samenwerking van Sporza en Friends of Sports. De podcast is ook met video beschikbaar als vodcast op: