Vandenbempt: "Zal Fellaini na 3 jaar weer opduiken bij de nationale ploeg?"

  Marouane Fellaini scoorde dit weekend nog 2 goals in China.

  In zijn wekelijkse voetbalanalyse blikt Peter Vandenbempt vooruit op de voorlopige EK-selectie van de Rode Duivels. Verrassingen en nieuwe namen moeten we niet verwachten volgens onze commentator. Er resten enkel nog "kleine vraagtekentjes".

  Vanmiddag maakt bondscoach Roberto Martinez een ruime selectie bekend voor het EK voetbal. Een eerste blik op wie de keuzeheer wil meenemen naar het toernooi.

   

  "Het is niets spectaculairs. Het is nog maar het voorspel van de echte selectie. Ten eerste telt de definitieve selectie straks 26 spelers. Dat zijn er 3 meer dan gebruikelijk voor zo'n groot toernooi."

   

  "Martinez geeft maar een soort van preselectie wellicht van 30 spelers ongeveer. Dat zijn er dus nog eens 4 te veel. Dus de discussie over wie er wel of niet bij is op het EK, of erbij had moeten zijn, zal pas op 1 juni volgen. Dan is er de definitieve selectie."

  "Geen staatszaken of nieuwkomers"

  "Zoals je weet hebben we dit keer, anders dan 3 jaar geleden, ook geen staatszaak met Radja Nainggolan. Gaat hij mee of niet? Hij moest meegaan, een volksopstand ging er bijna aan vooraf. Nee, dat allemaal niet."

   

  "Martinez heeft ook al verklapt dat Axel Witsel er bij zal zijn, ook al revalideert hij nog volop van die zware achillespeesblessure", weet Vandenbempt.

  Dit keer hebben we geen staatszaak zoals met Radja Nainggolan.

  Peter Vandenbempt

  "En hij heeft bijvoorbeeld ook al laten weten dat er geen last minute nieuwkomer zal bij zijn met een dubbele nationaliteit. Daar werd een beetje over gespeculeerd."


  "Jongens die in aanmerking komen op posities die bij ons minder goed bezet zijn. Pascal Struijk van Leeds en verdediger Adrien Truffert van Rennes bijvoorbeeld. Nee, die moeten we ook niet verwachten."

  Maakt Fellaini zijn wederoptreden?

  "Het is nog een klein vraagtekentje: "Zou Fellaini ineens na 3 jaar afwezigheid weer opduiken bij de nationale ploeg?" De algemene verwachting is van niet."

   

  "Tot slot heb je een aantal jongens die op de rand balanceren, zoals Sambi Lokonga, Charles De Ketelaere, Adnan Januzaj en Alexis Saelemaekers. Die weten straks al of ze nu hun vakantie kunnen boeken of dat eventueel pas op 1 juni moeten doen. Want dan, wat ik al zei, dan is het pas echt D-day voor de Rode Duivels."