Vandenbempt: "Bondscoach heeft vastgehouden aan wie hem al diensten bewees in verleden"

  Geen wit konijn, wel de vertrouwde namen. Peter Vandenbempt laat zijn licht schijnen over de 26 Rode Duivels die deel uitmaken van de EK-selectie. "Het is toch een risico om geen extra verdediger mee te nemen."

  Origi voor Brazilië, Januzaj voor Rusland.  Het waren twee enorme verrassingen in de selecties van voorgaande grote toernooien. "Dit jaar zijn die er eigenlijk niet", vindt Peter Vandenbempt. "Er kwam geen terugkeer van Fellaini, waarvan de bondscoach vindt dat 3 jaar zonder selectie te lang is."

   

  "Al zullen er toch een paar jongens ontgoocheld zijn", gaat Vandenbempt verder. "Vooral enkele aanstormende talenten, van wie veel verwacht wordt in de toekomst. Yari Verschaeren was er de voorbije selecties altijd bij. Hij werd een beetje beschouwd als de chouchou van de bondscoach. En ook Charles De Ketelaere en Sambi Lokonga hadden misschien van het EK gedroomd."

  Martinez neemt De Ketelaere niet mee naar het EK

  De bondscoach koos ervoor om geen extra verdediger mee te nemen naar het EK. Dat is toch een risico.

  Peter Vandenbempt

  Toch ook opvallend volgens Vandenbempt: geen Brandon Mechele. "Nog iemand die er de laatste interlandperiodes vaak bij was. Maar de bondscoach koos ervoor om geen extra verdediger mee te nemen. Dat houdt toch wel een risico in."

   

  "Thomas Vermaelen is er nog altijd bij, maar die speelde de laatste interlandperiode slechts één helft en viel toen geblesseerd uit. Natuurlijk zijn er ook spelers geselecteerd zoals Leander Dendoncker: een middenvelder die ook centraal achterin uit de voeten kan."

  Met historische Japan-goal in gedachten

  Eveneens mee naar het EK: Nacer Chadli. Nochtans kende de flankspeler een moeilijk seizoen bij het Turkse Basaksehir, met amper 12 basisplaatsen. "Maar toch is het geen verrassing dat hij erbij is", aldus Vandenbempt. "Martinez is namelijk iemand die vasthoudt aan de mensen die hem al diensten verleenden in het verleden."

   

  "Het is ook de reden waarom Witsel mee mag naar het EK. Deze selectie is eigenlijk gebaseerd op de kern die 3 jaar geleden brons veroverde in Rusland. En daar hoort Chadli bij. De bondscoach merkte dat hij de laatste tijd weer fit is en voorbereid kan worden voor het EK."

  Bekijk hieronder de volledige analyse van Peter Vandenbempt