Vandenbempt: "Clement zou volgend jaar naar mooie Nederlandse club moeten gaan"

  Is Philippe Clement volgend seizoen nog in de Belgische competitie actief?

  Club Brugge staat op een zucht van zijn tweede landstitel op rij, de 4e in 6 jaar tijd. Neemt coach Philippe Clement afscheid met die kers op de taart? Volgens het panel van Extra Time zou dat geen verkeerde keuze zijn.

  Club Brugge kan donderdag met een puntje op Anderlecht de 2e landstitel op rij opschrijven. "Ik zou toch niet wachten tot zondag tegen Genk", is het goede advies van Peter Vandenbempt in Extra Time.

   

  "Ze zeggen dat er geen stress is, maar het was tegen Antwerp toch heel krampachtig." Ook Filip Joos zag twijfel bij de competitieleider. "Je zag sommige ervaren jongens toch vreemde dingen doen."

   

  Als Club Brugge de landstitel over de streep trekt, zal coach Philippe Clement toch eens nadenken over zijn toekomst. "Wat kan hij nog meer doen?", redeneert Vandenbempt. 

   

  "Hij heeft na de titel met Genk twee keer de titel gepakt met Club Brugge en een goede Champions League-campagne gespeeld. Hij zou nu naar een mooie club in Nederland of Duitsland moeten kunnen gaan."

   

  "Als hij blijft, zal hij stevig moeten doorselecteren in zijn kleedkamer", aldus Vandenbempt. Volgens Filip Joos is het feit dat Hans Vanaken weer op de bank zat een teken aan de wand. "Dat doe je niet als je 100 procent zeker bent dat je blijft. Dan zet je je vedette niet op de bank."

  Vandenbempt: "Wat kan Clement nog meer doen?"

  Lees ook: