Tom Dumoulin: "Tijdens Amstel Gold Race begon het weer te kriebelen"

  Tom Dumoulin verscheen op 18 april opnieuw in de wielerkaravaan (tijdens de Amstel Gold Race).

  Over 20 dagen maakt Tom Dumoulin zijn comeback in de Ronde van Zwitserland. "Ik heb lol op de fiets, ik vind het nog altijd heel leuk", vertelt de Nederlander aan NOS.

  Dumoulin: "Een medaille in Tokio zou mooi zijn"

  Na een pauze van 4 maanden onthulde Jumbo-Visma vorige week dat Tom Dumoulin weer terugkeert in het peloton.

   

  Wanneer heeft hij de klik gemaakt om weer te koersen? "Op de dag van de Amstel Gold Race (18 april). Dat was wel hét moment", zegt Dumoulin, die toen te gast was in de Nederlandse klassieker.

   

  "Ik kwam er toen achter dat de wondere wereld van de koers een wereld is waarin ik heel veel plezier en lol heb beleefd."

   

  "Begin mei heb ik gesprekken gevoerd met Richard Plugge (de manager van Jumbo-Visma) met de Olympische Spelen in het achterhoofd."

   

  In Tokio jaagt Dumoulin op eremetaal.  "Als het mislukt, dan is dat maar zo. Dan heb ik het in ieder geval geprobeerd."

   

  "Een medaille zou fantastisch zijn in Tokio. Stel dat ik 8e word en ik beleefde er een mooie tijd, dan is dat ook goed. Maar ik ga wel voor meer", vertelt Dumoulin aan NOS.

  "Misschien brandt het vlammetje straks toch minder hard"

  Op 6 juni maakt Dumoulin zijn comeback in de Ronde van Zwitserland. Ook de Nederlandse kampioenschappen staan op zijn programma.

  Wat na de Spelen? Welke koersen zal Dumoulin daarna rijden? "Misschien dat ik het straks toch weer als minder ervaar, dat het vlammetje misschien toch minder hard brandt, dan ik het nu voel."

   

  "Momenteel heb ik wel weer lol op de fiets. Ik vind het heel leuk."

  VIDEO: Dumoulin was te gast op de Gold Race, een scharniermoment