Snelders vindt reservelijst "goede zaak": "Jongeren krijgen duidelijk signaal"

  Charles De Ketelaere zit wel in de selectie van de U21.

  Tegen de verwachtingen in heeft bondscoach Roberto Martinez al zijn definitieve lijst met 26 namen bekendgemaakt voor het EK. Met een reservelijst worden ook de jonge talenten zoet gehouden. "Zij weten dat ze in de toekomst in principe als eerste in aanmerking komen", zegt analist Eddy Snelders.

  Voor 1 juni moet bondscoach Roberto Martinez zijn definitieve EK-selectie doorgeven aan de Europese voetbalbond UEFA. Toch maakte hij vandaag al zijn lijst met 26 namen bekend. Eventuele blessures kan hij nog opvangen met een reservelijst.

   

  "Dat is een heel goede zaak en de enige juiste beslissing", vindt Eddy Snelders. "Als assistent van Georges Leekens voor het WK in 1998 heb ik meegemaakt hoe het is als je drie extra jongens oproept."

   

  "Dan ontstaat er toch discussie in de groep en wordt het een uitdaging om erbij te zijn. Ook de pers speelt het uit door er vragen over te stellen. En uiteindelijk moet je op het laatste enkele spelers ontgoochelen, die toch hoop hadden gekregen."

   

  "Nu is er ten minste duidelijkheid: 26 spelers gaan mee naar het EK en de 11 spelers op de reservelijst weten dat er in de toekomst aan hen wordt gedacht. Zij houden zich gewoon stand-by."

  Martinez geeft nu een duidelijk signaal aan de jongeren: in de huidige selectie komen ze net iets tekort, maar als ze blijven presteren, zullen ze in de toekomst zeker worden opgeroepen.

  Eddy Snelders

  Op de reservelijst staan Kaminski, Saelemaekers, Sambi Lokonga, Heynen, Foket, Januzaj, Mechele, Jordan Lukaku, Vanheusden, Verschaeren en De Ketelaere. Zo licht Martinez ook een tipje van de sluier op van de toekomst van de Rode Duivels.

   

  "De reserveploeg weet dat zij in de nabije toekomst in principe als eerste in aanmerking komen voor een selectie", zegt Snelders. "Want na het EK zal er toch iets veranderen bij de nationale ploeg."

   

  "Martinez geeft nu een duidelijk signaal aan de jongeren: in de huidige selectie komen ze net iets tekort, maar als ze blijven presteren, zullen ze in de toekomst zeker worden opgeroepen."