"Anders dan wat Clement ons wilde wijsmaken, had Vanaken geen begrip voor de bank"

  Eindelijk heeft Club Brugge in deze play-offs kunnen winnen. Peter Vandenbempt zag dat de opluchting enorm was. Ook Anderlecht-Genk en de prestaties van KV Mechelen kwamen aan bod in zijn wekelijkse analyse.

  "Het is wroeten en wringen en zwoegen voor Club Brugge"

  De kop is eraf voor Club Brugge, dat eindelijk won. Dat de opluchting heel erg groot was, is nog een understatement. Bij blauw-zwart waren er wel een paar, zoals Philippe Clement bijvoorbeeld, die hun best deden om dat te ontkennen.

   

  Maar de gezichten van de spelers en van alle mensen van Club Brugge na afloop waren duidelijk natuurlijk. Er was spanning, onzekerheid, ergernis over de halvering van de punten en het moeizame spel.

   

  Bij Ruud Vormer, de meest expressieve van allemaal, stond het daar al een paar weken in grote letters op: frustratie. Wel, dat was allemaal verdwenen.

   

  Want Club werd toch even met de rug tegen de muur gezet door Racing Genk, dat zaterdag ging winnen op Anderlecht en ineens op 2 punten stond. En dan moeten spelen tegen een moeilijke, hardnekkige tegenstander als Antwerp, die stevig is blijven knokken ondanks heel veel afwezigen. En ook te weten dat je niet geweldig in vorm bent. Dat is toch allemaal niet zo simpel om aan die wedstrijd te beginnen.

   

  En het was tegen Antwerp niet anders. Het was weer zwoegen, moeizaam voetbal voor de rust, vergelijkbaar met de wedstrijd van donderdag. Hans Vanaken zat opnieuw op de bank en anders dan wat Philippe Clement ons wilde wijsmaken had hij daar duidelijk geen begrip voor.

   

  En wij deze keer ook niet, moet ik eerlijk toegeven, in een wedstrijd die je moet winnen thuis, waar je moet proberen te voetballen. Dat heeft Club Brugge na de rust met Vanaken in het veld en ook wel dankzij het vertrouwen van de doelpunten die dan gemaakt werden, beter gedaan.

  Alle spanning, onzekerheid, ergernis en frustratie was verdwenen bij Club Brugge

  Peter Vandenbempt

  Uiteindelijk heeft Club ook wel verdiend gewonnen, al was het op het einde nog spannend. Maar goed: het is wroeten en wringen en zwoegen voor Club Brugge in deze nacompetitie. Op karakter. Veel "Sweat" voor de "Glory", die dan wellicht donderdag op Anderlecht moet volgen.


  Eén puntje volstaat of puntenverlies van Racing Genk is ook goed genoeg. En ik hoef je niet uit te leggen dat Club Brugge dat ene punt dan maar beter nu donderdag pakt en dat niet moet afdwingen op de laatste speeldag. Dat is zondag thuis tegen Racing Genk, want dat zou pas nog eens stressen zijn.

  De goals in Club-Antwerp:

  "Anderlecht heeft de wisselvalligheid toch niet van zich kunnen afschudden"