VIDEO: Breakdance met Balanta, dubbele poortjes en botsende doelmannen

  Na zijn carrière als profvoetballer kan Balanta dansleraar worden.

  Speeldag 4 in de play-offs van de Jupiler Pro League leverde een pak vermakelijke beelden op. Benieuwd naar de meest opvallende acties op de Belgische velden? Wij zorgen voor een overzicht.

  Aan overgave geen gebrek bij Balanta

  In de topper tussen Club Brugge en Antwerp was Eder Balanta erg gretig. In een duel met Gerkens haalt hij zijn beste breakdance-moves boven om in balbezit te blijven. Even later zit hij De Laet op de hielen. voor een onhaalbare bal. De verdediger van Antwerp kan de inzet van Balanta wel smaken.

  Castro-Montes poort Boonen tweemaal

  Castro-Montes speelde een flukse wedstrijd op het veld van Oostende. Dat merkte Indy Boonen ook. Hij kreeg de bal 2 keer door de benen gespeeld. Een dubbele vernedering vanwege Castro-Montes.

  Bolat bokst bijna in eigen doel

  Oostende kon niet scoren thuis tegen Gent. Bijna nam doelman Bolat die taak op zich. HIj wou een bal wegboksen, die verdween maar net langs de goede kant van de paal.

  McKenzie pakt uit met enkele woordjes Nederlands

  Na afloop van de wedstrijd tegen Anderlecht, stond Mark McKenzie de pers te woord. De Amerikaanse centrale verdediger verraste vriend en vijand door een mondje Nederlands te praten.

  Doelman zijn, een beroep met risico's

  Dat doelmannen geregeld in hachelijke situaties verzeild raken, wisten we al even. In Oostende probeerde Hubert wel erg ver van zijn doel Bezoes af te stoppen. Dat mislukte, met rood tot gevolg.

   

  In de wedstrijd tussen Genk en Anderlecht kwamen Verbruggen en Miazga onzacht met elkaar in aanraking. Beide spelers moeten even bekomen, maar maakten de 90 minuten vol.