LA Lakers veroordeeld tot play-in tegen topschutter Curry, Utah is beste team

  Het reguliere seizoen in de NBA zit erop: de play-off- en play-in-plaatsen zijn uitgedeeld. Belangrijkste vaststelling: regerend kampioen LA Lakers moet langs de play-in om een mogelijke titelverdediging af te dwingen. Het won zelf bij New Orleans, maar Portland deed dat ook tegen Denver.

  Het was nog een van de grootste vraagtekens: pakten de Lakers nog de 6e en laatste rechtstreekse play-offplaats in de Western Conference? Of bleef het 7e en moest het zo naar de play-in?

   

  De Lakers deden zelf wat ze moesten doen: winnen in New Orleans (98-110), onder meer dankzij 25 punten en 6 assists van LeBron James. Even sloeg de schrik de Lakers om het hart, toen King James andermaal zijn rechterenkel pijn deed. Maar gelukkig bleef het eerder bij schrik dan bij schade.

   

  En de Lakers zullen James wel kunnen gebruiken. Ze moeten als 7e voorbij nummer 8 Golden State Warriors. Golden State kon zijn plek vasthouden tegen concurrent Memphis (113-101) en mocht daarvoor een kaars branden voor Stephen Curry. 

   

  Curry was alomtegenwoordig met 46 punten, 9 assists en 7 rebounds. Hij bewees nog eens dat hij de beste schutter van het seizoen is met een gemiddelde van 31,8 punten. 11 keer maakte hij 40 punten of meer.

   

  De verliezer van de Lakers tegen de Warriors maakt nog een 2e kans om naar de play-offs te gaan: winnen tegen de winnaar van het duel tussen nummer 9 Memphis en nummer 10 San Antonio. 

  Tweets over Lakers en Warriors:

  Clubrecord voor Utah: voor het eerst op kop na regulier seizoen

  Het 1e reekshoofd (met bijhorend thuisvoordeel) in de play-offs is Utah. De Jazz wonnen de Western Conference en meer nog: met 52 zeges en 20 nederlagen zijn ze voor het eerst het beste team in het reguliere NBA-seizoen.

   

  Spannend was het niet meer in de slotmatch bij Sacramento. Rivaal en nummer 2 Phoenix hield de druk tot het laatst hoog, nadat het zelf met 121-123 gewonnen had bij San Antonio. Maar het verschil tussen de Jazz en de Kings was groot. Dat resulteerde in 99-121. Man van de match was de 6e Jazz, Jordan Clarkson, die 33 punten maakte.

   

  Utah en Phoenix kennen hun play-offopponent nog niet (die komt via de play-in), maar Denver-Portland en LA Clippers-Dallas zijn de andere affiches in het westen.

   

  In het oosten staan Milwaukee-Miami en New York-Atlanta al vast, nummer 1 Philadelphia en nummer 2 Brooklyn wachten de play-in nog af. De play-in begint dinsdag met Indiana-Charlotte en Boston-Washington.     

  Het programma van de play-offs en de play-in:

  Uitslagen zondag:

  Chicago - Milwaukee 118 - 112
  Minnesota - Dallas 136 - 121
  New Orleans - LA Lakers 98 - 110
  Oklahoma City - LA Clippers 117 - 112
  Detroit - Miami 107 - 120
  Atlanta - Houston 124 - 95
  Brooklyn - Cleveland 123 - 109
  Philadelphia - Orlando 128 - 117
  Portland - Denver 132 - 116
  Sacramento - Utah 99 - 121
  San Antonio - Phoenix 121 - 123
  New York - Boston 96 - 92
  Toronto - Indiana 113 - 125
  Washington - Charlotte 115 - 110
  Golden State - Memphis 113 - 101

  De eindstanden van het reguliere seizoen: