Deceuninck-Quick Step houdt "beste loods ter wereld" ondanks vertrek Bennett

  Michael Mørkøv is van goudwaarde voor Sam Bennett in de sprints.

  Michael Mørkøv zal al zeker tot eind 2023 de sprint aantrekken in dienst van Deceuninck-Quick Step. "Ik ben nog niet klaar om met pensioen te gaan", zegt de 36-jarige Deen.

  Lefevere: "Mørkøv heeft groot aandeel in sprintzeges"

  Sprintkanon Sam Bennett verlaat volgend jaar de stal van Patrick Lefevere. De grote vraag was wat er dan zou gebeuren met zijn succesvolle loods Michael Mørkøv.

   

  Zou de Deen zijn kopman Bennett hondstrouw volgen naar zijn nieuwe ploeg? Deceuninck-Quick Step bracht vandaag klaarheid en verlengde Mørkøvs aflopende contract tot en met 2023.

   

  "Ik heb al meerdere keren gezegd dat Michael de beste sprintloods ter wereld is", zegt ploegmanager Patrick Lefevere.

   

  "Hij weet perfect waar hij moet zijn op het juiste moment. We zien een duidelijk patroon in onze sprintzeges en Mørkøv is daar een belangrijk deel van."

  Ik ben nog altijd even gemotiveerd als toen ik 21 was

  Michael Mørkøv (36)

  Ook Mørkøv is in de wolken met het verlengde huwelijk. "Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om hier te blijven", zegt de ervaren Deen, die sinds 2018 bij Deceuninck-Quick Step rijdt.

  "Ik ben nog altijd even gemotiveerd als toen ik 21 was. Ik wil nog mooie herinneringen maken met de ploeg."

   

  Met zijn 36 lentes behoort Mørkøv tot de oudste renners van het peloton. "Maar ik ben nog niet klaar om met pensioen te gaan", besluit de sprintloods.

  Cavendish, Jakobsen en Hodeg

  Door het vertrek van Sam Bennett zal Mørkøv de sprint moeten aantrekken voor andere snelle mannen binnen de ploeg.

   

  Fabio Jakobsen, Mark Cavendish en Alvaro Hodeg zijn de overige sprinters binnen Deceuninck-Quick Step. Moet Mørkøv hen naar een rist zeges piloteren? Of is er nog een sprinter op komst?