Emotionele Alisson na winning goal: "Weet zeker dat mijn vader hierboven viert"

  Klopp en Alisson omhelzen elkaar na de wedstrijd.

  De eerste doelman die scoort in het shirt van Liverpool. Dat is de titel die Alisson zich gisteren kon opspelden na een rake kopbal in de slotminuut tegen West Bromwich Albion. "Ik ging door een moeilijke periode, maar ik kan niet gelukkiger zijn dan nu", reageerde de Braziliaanse doelman.

  2021 was vooralsnog niet het jaar van Alisson Becker. De doelman verloor in februari zijn vader, die verdronk in zijn buitenverlijf. Ook op sportief vlak zat er geregeld zand in de machine van Liverpool.

   

  Tegen West Bromwich Albion leek Liverpool gisteren duur puntenverlies te lijden met het oog op een ticket voor de Champions League. In minuut 94 stond het 1-1. Alisson kwam mee bij de hoekschop, de laatste kans van de wedstrijd, en kopte de winnende treffer tegen de touwen.

  Voetbal is mijn leven. Ik speel het spelletje al zolang ik me kan herinneren, samen met mijn vader.

  Alisson Becker

  "Ik heb al even geen interviews meer gegeven, omdat het een erg moeilijke tijd was voor mij de laatste maanden", opende de matchwinnaar achteraf. "Voetbal is mijn leven. Ik speel het spelletje al zolang ik me kan herinneren, samen met mijn vader."


  "Ik wou dat mijn vader hier was vandaag, maar ik ben er zeker van dat hij aan het vieren is met God aan zijn zijde. Dit doelpunt is voor mijn familie en voor de ploeg. Ik kan niet gelukkiger zijn dan dat ik nu ben. We gaan blijven vechten voor dat CL-ticket."


  Tijdens zijn zware periode kon Alisson rekenen op steun van ploegmaats, maar ook van concurrenten. Zo kreeg hij berichten  van onder meer Manchester City en Chelsea, maar ook managers zoals Ancelotti.

  Klopp: "Niemand verdient het meer om die goal te scoren"

  Jürgen Klopp vierde na de wedstrijd uitgebreid met zijn keeper. De trainer kon zijn ogen niet geloven. "Ik heb de goal al 10 keer herbekeken en het blijft ongelooflijk. Mocht Olivier Giroud zo'n goal scoren, zou iedereen zeggen dat het een wereldklasse doelpunt is."

   

  "De enige rol die ik speelde, was dat ik hem niet tegenhield om mee te gaan bij de hoekschop", lachte Klopp. "Ook de manier waarop de ploeg hem feliciteert, laat zien hoe graag ze hem zien. Hij is een geweldige persoon. Niemand verdient het meer om zo'n goal te scoren."

   

  "Ik zou willen zeggen dat hij zulke ballen elke week binnenkopt op training, maar dat is niet waar. Ik heb hem nog nooit zoiets zien doen. Vandaag deed hij het op het perfecte moment. Als dat nooit meer gebeurt, is dat ook goed voor mij", besloot de Duitser.

  De goal van Alisson in cijfertjes:

  • Alisson is de eerste doelman van Liverpool die een veldgoal maakt.
   
  • De Braziliaanse keeper is de 6e keeper die scoort in de Premier League, naast onder meer Peter Schmeichel (2001) en Tim Howard (2012).
   
  • De laatste keer dat een doelman wist te scoren in de Engelse eerste klasse, dateert van 2013. Asmir Begovic trapte destijds, met de hulp van de wind, vanuit zijn eigen zestien over zijn collega bij Southampton Artur Boruc.

  De rake kopbal van Alisson en de trap van Begovic:

  Lees ook: