Lize Broekx en Hermien Peters vallen net naast podium op WB kajak

  Lize Broekx en Hermien Peters (archief)

  De Belgische kajakkers en kajaksters hebben 3 A-finales gehaald op de WB-manche in Szeged (Hongarije). Hermien Peters en Lize Broekx tekenden voor het beste resultaat dit weekend met plaats 4 op de K2 500 meter.

  Hermien Peters is zondag op de zevende plaats geëindigd in de A-finale van de K1 500 meter. Lize Broekx pakte de derde plaats in de B-finale en werd daarmee twaalfde in de eindstand.

   

  Zaterdag grepen Peters en Broekx samen net naast een medaille op de K2 500 meter. In de A-finale moesten Broekx en Peters in 1'45"68 enkel Duitsland (1'43"71), Polen (1'44"98) en Slovenië (1'45"14) voor zich dulden.

   

  Artuur Peters werd zaterdag in de A-finale van de K1 1.000 meter negende en laatste. De zege ging er naar de Duitser Jacob Schopf. Het belangrijkste had Peters donderdag al gedaan: hij boekte dan zijn ticket voor Tokio.

   

  Bram Sikkens en Artuur Peters gingen gisteren nog samen het water in voor de 1.000 meter (K2), maar ze eindigden daar pas als negende en laatste in hun reeks en waren uitgeschakeld. Op de K1 500 meter strandde Sikkens op de derde plaats in de B-finale.

   

  Artuur Peters sloot de WB-manche af met de zesde plaats in de finale van de K1 5.000 meter. Het goud in deze niet-olympische discipline ging naar de Hongaar Balint Noe, voor zijn landgenoot Balint Kopasz en de Portugees Fernando Pimenta. Voor Peters was het de vijfde opeenvolgende competitiedag in Hongarije.