Remco Evenepoel: "Door ploegmaat van Bernal verloor ik enkele plaatsen"

  Remco Evenepoel moest zondag enkele seconden prijsgeven op Egan Bernal op de onverharde klim naar Campo Felice. "Gelukkig heb ik niet veel tijd verloren, ik miste maar net de bonificaties", zegt Evenepoel.

  Remco Evenepoel zag ook de dolle beginfase van etappe 9. "De start van de rit was heel lastig, maar het lastigste moment was toch de onverharde strook naar de finish", zegt de youngster van Deceuninck-Quick Step. 

   

  "Ik zat goed geplaatst in de tunnel net voor de onverharde strook. Maar een renner van Ineos tikte bijna het achterwiel van Bernal aan en daardoor verloor ik enkele plaatsen."

   

  Evenepoel zat te ver in de favorietengroep bij de eerste onverharde stroken en kon niet reageren op de aanval van Bernal. "Zoiets kan gebeuren in wielrennen, maar gelukkig kon ik nog wat posities winnen aan de finish."

   

  "Ik miste maar net de bonificaties aan de finish. Gelukkig heb ik niet veel tijd verloren, dat is positief voor volgende week. Veel renners hebben vandaag afgezien. We kunnen trots zijn op het werk en hoe de ploeg vandaag heeft gereden."

  Lees ook: