Ontspannen Evenepoel voor eerste grote test: "Het zal een mooie battle worden"

  Wordt vandaag zijn grote dag? Iedereen kijkt naar Remco Evenepoel om de roze trui over te nemen van Attila Valter. De youngster van Deceuninck-Quick Step houdt vooraf alle druk weg: "Het ideale scenario is samen met Bernal binnenkomen."

  Nerveus krijg je hem niet zo snel. Remco Evenepoel oogde ook voor de start van de veelbesproken rit naar Campo Felice opvallend ontspannen.

   

  "Ik heb goed geslapen en ben fris opgestaan", lachte Evenepoel. "Ik heb er alleszins veel zin in. Ik verwacht wel een zware start, net zoals gisteren. Er staat ook rugwind op de klimmen, dus het zal vooruit gaan."

   

  "Vooral de laatste anderhalve kilometer is vrij steil, maar dat geldt voor iedereen. Ik denk dat het een mooie battle zal worden vandaag."

  Bernal zal erop gebrand zijn om de roze trui te proberen pakken.

  Remco Evenepoel

  Het ideale scenario? "Een vlucht die voorop blijft en samen met Bernal binnenkomen", aldus Evenepoel, die de rit van vandaag niet als allesbeslissend ziet. "De Giro is nog héél lang. Er komen nog superveel bergritten aan. Ik moet vandaag dus niet over mijn toeren gaan."

   

  "Bernal zal er wel op gebrand zijn om de roze trui te pakken. Iedereen weet dat er de dag na de rustdag een gevaarlijke rit is om mechanische pech te hebben. Hoe korter je volgauto dan achter jou zit, hoe beter. Zowel zij als wij hebben dus hetzelfde plan vandaag."

  Concurrent Bernal: "Ik hou van deze omstandigheden"

  Ook Egan Bernal blikte vooruit op de rit van vandaag. "Het wordt een moeilijke etappe, met een lastige slotklim door de onverharde weg. Ik hoop geen tijd te verliezen voor het algemene klassement. Ik hou wel van koersen in deze omstandigheden, een beetje Strade Bianche-achtig."

  Lees ook: