VIDEO: Mohoric maakt het goed na vreselijke val in afdaling

  Matej Mohoric gaat over de kop met zijn fiets.

  Huiveringwekkende beelden: Matej Mohoric kwam zwaar ten val in de afdaling van de eerste berg in de Giro. De Sloveen maakte zowaar nog aanstalten om opnieuw te vertrekken, maar werd vervolgens toch afgevoerd met de ziekenwagen. Via de sociale media laat Mohoric weten dat het goed met hem gaat.

  Wie de beelden zag, moest toch even naar adem happen. Matej Mohoric - nochtans een uitstekende daler - kwam zwaar ten val toen hij tempo maakte in de afdaling. De renner schatte een bocht verkeerd in, lijkt een stoeprand te raken en maakt vervolgens een spectaculaire salto.

  De Sloveen maakte vervolgens nog aanstalten om opnieuw te vertrekken, maar moest toch afgevoerd worden met een ziekenwagen. De renner was gelukkig bij bewustzijn.

   

  Het is de zoveelste opdoffer voor Bahrein-Victorious in deze Giro. Het verloor eerder al kopman Mikel Landa na een val.

  Mohoric: "Alles oké"

  Zes uur na de feiten stuurde Matej Mohoric een geruststellende tweet de wereld in. "Ik ben oké", laat de 26-jarige renner weten. "Mijn fiets en mijn helm vingen de grootste klap op."

   

  "Ik besef dat ik veel geluk heb gehad", gaat hij voort. "Ik heb niks gebroken en heb enkel een lichte hersenschudding opgelopen."

   

  "De medische staf houdt me goed in de gaten", besluit Mohoric.

  Lees ook: