VIDEO: Zo doucht Bashir Abdi op trainingskamp in Afrika

  Bashir Abdi frist zich op onder een "Afrikaanse douche".

  In zijn voorbereiding op de olympische marathon heeft de Belgische recordhouder Bashir Abdi weinig nood aan luxe. Op trainingskamp in Ethiopië frist hij zichzelf op onder een "Afrikaanse douche". 

  Op 8 augustus 2021 loopt Bashir Abdi (32) in Japan de olympische marathon. Zo'n 3 maanden voor zijn optreden op de Spelen legt hij gemiddeld 200 trainingskilometers per week af. Dat doet Abdi momenteel in Ethiopië, zonder enige vorm van luxe.

   

  In onze podcast Thuismatch vertelde Abdi al dat hij erg eenvoudig slaapt met zijn trainingsmakkers in het oosten van Afrika. Op Twitter stuurde hij vandaag een beeld door van een Afrikaanse douche: voor hem volstaat water uit een pijp om er weer tegenaan te kunnen gaan.

  Bashir Abdi is de Belgische recordhouder op de marathon (42,195 km). Vorig jaar liep hij de mythische afstand in Tokio in een vlijmscherpe 2'04"49.