Sint-Petersburg wil stadioncapaciteit tijdens EK optrekken tot 75 procent

  Het Krestovskistadion biedt plaats aan bijna 70.000 toeschouwers.

  In Sint-Petersburg wil men tijdens het EK de stadioncapaciteit van het Krestovskistadion optrekken van 50 tot 75 procent. "Als de epidemologische omstandigheden het toelaten, zijn we er klaar voor", liet vicegouverneur Piotrowksi vandaag weten.

  Het Krestovskistadion werd 3 jaar geleden gebouwd voor het WK en ook deze zomer vinden er tijdens het EK 7 wedstrijden plaats. In normale omstandigheden biedt het stadion plaats aan 70.000 toeschouwers, maar nu mikt de stad dus op zo'n 50.000 aanwezigen.

   

  Op EURO2020 spelen onze Rode Duivels alvast 2 groepswedstrijden in Sint-Petersburg. Zowel tegen Rusland (12 juni) als tegen Finland (21 juni) trekken de manschappen van Roberto Martinez opnieuw naar het stadion waar ze mooie momenten hebben beleefd.

   

  Tijdens het WK van 3 jaar geleden veroverden ze er namelijk brons tegen Engeland, enkele dagen nadat ze er met 0-1 hadden verloren van Frankrijk in de halve finales.