Poker in NBA: Clippers verliezen (met opzet?) van kneusje en mijden zo Lakers

  De LA Clippers gingen onderuit bij de Houston Rockets.

  In de NBA staan het play-in-toernooi en de play-offs voor de deur en daarmee is ook een tactisch spelletje aan de gang: op welke plaats eindig je liefst met het oog op het naseizoen? Afgelopen nacht is in elk geval duidelijk geworden dat de LA Clippers bang zijn van de LA Lakers.

  Net als vorig jaar worden de play-offs ook dit seizoen voorafgegaan door een play-in-toernooi, waarbij in elke Conference 4 teams strijden voor de laatste 2 tickets voor de play-offs.

   

  In die play-offs speelt de nummer 3 tegen de nummer 6. Dat kon nog een duel opleveren tussen de LA Clippers en de LA Lakers, maar daar hebben de Clippers afgelopen nacht een stokje voor gestoken.

   

  In de wedstrijd tegen Houston, dit seizoen het zwakste team in de NBA, kregen verschillende spelers rust, waardoor de Rockets onverwachts wonnen: 122-115.

   

  Door de nederlaag hebben de Clippers een serieuze optie genomen op de 4e plaats in de Western Conference. Daarmee zouden ze titelverdedediger LA Lakers al sowieso vermijden in de 1e ronde.

   

  De kans is zelfs reëel dat de twee teams uit LA elkaar pas in de Conference Finals kunnen treffen. Slim van de Clippers of hoog spel? Dat zullen de komende weken moeten uitwijzen.

  Warriors en Memphis in rechtstreeks duel

  Nog in het Westen heeft Golden State zonder zijn rustende sterren met 125-122 gewonnen van New Orleans. Morgen spelen de Warriors tegen Memphis hun laatste wedstrijd van het reguliere seizoen, die zal bepalen op welke plaats beide teams het play-in-toernooi aanvatten.

   

  De winnaar eindigt als 8e en neemt het op tegen Portland of de LA Lakers met als inzet een ticket voor de play-offs. De verliezer van Golden State-Memphis treft in de play-in eerst San Antonio en moet daarna ook nog de verliezer van het andere play-in-duel verslaan om naar de play-offs te mogen.

   

  Ingewikkeld? Ontdek hier alles over het systeem van het  play-in-toernooi en de play-offs.

  De hoogtepunten uit de NBA van vrijdagnacht:

  De uitslagen van vrijdag:

  • Dallas - Toronto 114 - 110
  • Houston - LA Clippers 122 - 115

  • Detroit - Denver 91 - 104
  • Philadelphia - Orlando 122 - 97
  • Oklahoma City - Utah 93 - 109

  • Washington - Cleveland 120 - 105
  • Golden State - New Orleans 125 - 122

  De stand in de NBA: